Neler bekliyoruz...
öncelikle aranıza yeni katılan biri olarak merhabalar...
bu siteden mailime gelen bir ileti vasıtası ile haberdar oldum.uyesi olduğum birkaç grup var.insan kaynakları, kalite yönetimi.... gibi gurup üyeleri sektörle ilgili güncel haberleri birbirleri ile paylaşır. bu siteyi ziyaret etmemi tavsiye eden bir mail aldım. öyle sanıyorum ki bu gruplardan bir üyenin mailiydi.
bu telkinlerin faydalı olup olamıyacağını, nasıl şeyler olduğunu merak ettim. siteyi gezerken birçok faydalı başlık açıldığını ve telkinlerin çeşitli müzik aletleriyle yapılmış olduğunu gördüm. ve bunların arasında ney de var.
işte burdan sonrası önemli çünkü artık faydası olurmu diye hiç düşünmüyorum.
ney' e bayılırım ve bir faydası olması gerekmiyor sabaha kadar dinleye bilirim. indirdiğim mp3 leri bir kasete çektirip işe giderken arabada dinlemeyi planlıyorum. ama söylediğimgibi lise ve üniversitede sürekli müzik dinleyerek uyumaya alışkın olduğumdan kısık sesli olarak bu mp3 leri dinleyerek uyuyabilirim.telkinlerin faydalı olup olmadığını bilmiyorum(henüz) ama ney beni hem çok rahatlatıyor, huzur , sakinlik, dinginlik veriyor hemde dinlendiriyor.
üstelik size birşey daha hatırlatmak isterim ki belki duymuşsunuzdur. Osmanlıda ney ile hazırlanmış dinletiler hastanelerde hastaların tedavisinde kullanılırdı.her nekadar bunları şu anda hastanelerimizde uygulamasak ve unutmuş olsakta bunlar tedavi edici olarak kullanılmış ve biz bir kenara atıp umursamamışız. belki avrupa bizim geçmişimizden örnek alıp bu müzikleri evirip çevirip adını değiştirip bize tekrar satmaya kalkarsa ozaman evet bizim geçmişimizde de müzikle tedavi yapılmıştı deriz. bu bir sitem tabiki. buradaki telkinlerin tedavi edici olduğunu falan savunmuyorum.bunu bilemem. nasıl faydası olacağınıda bilmiyorum. beklentim şu ki bu telkinlerden fayda görmek manasında herhangi bir beklentim yok sadece neyi çok seviyorum. çalışmalar çok güzel . ellerinize, nefesinize sağlık.
güzel paylaşımlarınız için teşekürler. çalışmalarınızda kolaylıklar, hayatınızda huzur ve sağlık diliyorum. |