olaylara bu açıdan bakmayı denesem iyi olacak..zoru seviyorum...bu yüzden zoru çekiyorum..belkide bu şekilde hırs yapıp daha fazlasını öğrenmeye çalışıyorum..aslında buraya bu yazıyı yazdıktan sonra..yakınım olan kişinin de bu yaklaşımının nedenlerini öğrendim..itirafta bulundu,kendisi mutlu değil ve kendisini neyin mutlu edeceğini de bilmiyor..konuştuk...bu kezde ona üzüldüm..ya elimde bir sihirli değnek olsa ne olurdu sanki..insanlara bir dokunduru versem ve mutlu olsalar..aslında mutsuz insanlar,başkalarını mutsuz ediyolar...kendisi mutsuz olduğu için beni üzdüğünü biliyorum..iyide ben onun mutluluğunu istediğim için,bir şeyleri anlamasını sağlamaya çalışıyorum..kimsenin benim görüşümde olmasını beklemeden yapmalıyım bunu galiba..önceden bu kadar zor değildi benim için..çünkü ya zırlardım,ya susardım...beynim sanki uğraşmadığım için daha rahattı..şimdiyse çabaladığımın farkındayım..değişimin bu kadar zor olduğunu hiç düşünmemiştim..sanki benden iki ben varmış gibi..birtanesi yıllardır bu taht benim der gibi..diğeride bu tahtın ilk sahibi zaten bendim,diyen biri..kendimde devrim yapıyorum resmen..önceki halimle,şimdiyi kıyasladığım zaman bunu rahatlıkla görebiliyorum..en yakınımdaki kişiler bile bunun farkındalar..bişeyler var sende diyorlar...neler olacak gerçekten bende merak etmeye başladım...ama güzel şeylerin olacağını biliyorum..kendimi aşdığımı düşünmüyorum..hak ettiğim benliğimi,zaten ben olan beni,ilk doğduğum andaki beni bulmaya çalışıyorum..öğretilmişliklerin aksine,aslolan gerçek kimliğimi arıyorum...hepsi bu..bunu belki yaşamım boyunca arıycam,kova burcuyum özgürlüklerine düşkün,yenilikçiyim..ve bu eskiler beni çok sıkmaya başladı..silkinip vazgeçme günü çoktaan geldi de geçiyor bile..herşeye rağmen yinede seviniyorum..şükrediyorum..ya bildiklerimi bilmeyip,yaşantımın sonuna kadar eskiyi taşısaydım ne olacaktı?çekim yasası durmadan eskiyi,geleceğime taşıyıp duracaktı sanırım..bende olduğum yerde sayacaktım..hayat her şeye rağmen devam ediyor..ve her yeni günle kazanacağım yeni tecrübeleri merakla bekliyorum..büyümem için gerekli olan oyunlarda rol almaya bilinçli bir şekilde devam etmeliyim..kimbilir belki bir gün;başrolünü kendimin oynadığı hayatımda ki senoryolarımı,sadece mutluluk olarak yazabilirim..
saygı ve sevgiler..