Alıntı:
jaunty Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı: **shamanic** Nickli Üyeden Alıntı
jaunty cim çok şükür ki sen de hayırlı evlatlardansın...
ben aneannemle büyüdüğüm için anne ve abbama karşı ekstra sevgi ve saygı bunlarla karışık yoğun bir özlem duygusu besledim..
bel ki de kısacık zamanlar gibi geldiğinden bir kaç hafta ya da ay genelde yoğun sevgi akışları yaşarız yanyanayken...
anneannemle kavgalarımız kırgınlarımızda olurdu ama hiç uzun sürmez yine kedi gibi koynunda bulurdum kendimi hala da öyle....
evlendim ama çok şükür ayrılmadık.. yine çok yakınlarımda... içimden öf pöf desemde bazenş.. yine de her şeyin en iyisini yapmaya çalışırım ona...
büyüdükçe hayat bizi de içine çektikçe karşımızdakileri sevindirmeye çalışmak biraz daha zorlaşıyor malesef...
kendimizde sevgiyi arar olduğumuzdan yada hayat akışına kapılmış olduğumuzdan.. yada onların kendisinden ilgi görmeye alışmış olmaktan mıdır nedir...
hani yaşlandıkça çocuk gibi olurlar deyimini duyardık ya hep galiba fazlasıyla doğru... çocuklar gibi ilgi bekliyorlar...
bunu göremeyincede huzursuzluk çıkarıp dikkat çekmeye çalışıyorlar...
atakan beyin eklediği çocuk gelişimi konularını okurken bazı noktalarda ruhlarımızın aynı çocuklara benzediğini aynı
onaylamaları değişik koşullarda beklediğimizi fark ettim...
çoğunlukta ki anneler gibi senin anneciğinde hayatını yaşamında olan herkes için iyi.. mutlu... düzenli.. doğru hale getirmek için
uğraşmış ve bu arada kendinden çok şey kaybetmiş..
aslında annenin içerisinde duygusal patlamalar fazlalaşmış...
sen enerjilerle ilgilendiğin için jaunty cim ona biraz daha bu boyuttan yaklaşarak yardımcı olmaya çalış bence canım..
senin anlattığın anne modeli hastalıkla ilgi çekmeye çalışmaz gibime geliyor...
bu kadar çok ve sık sorun yaşadığınıza göre bu konu onun içerisinde ciddi duygu boşalmalarının göstergesi gibi san ki...
bu da depresif durumların habercisi olabilir...
daha önce forumda verildimi bilmiyorum ama tüm hastalıkların duygusal ve zihinsel nedenleri diye bir kitap var yazarı hatırlayamadım... (hafıza güçlendirme telkini lazım)
bu kitaptan edin istersen olmadı bende word dosyası olarak ta olacaktı onu foruma eklerim..
beklediği ilgiyi ona bu ara çokça vermeniz ve birazda sabırlı olmanız lazım kuzucum..
sadece sen değil tüm aile ve arkadaşlarınında aynı sevgi ve hassasiyeti göstererk bir an evvel bu güzel kadının toparlanmasına yardımcı olmanız lazım..
yıllarca hepinize doyasıya aktarmış olan bu güçlü annenin belkide ilk defa yaşamında etrafından gelecek olanlara ihtiyacı var...
bu sınavda biraz daha sabırlı olarak onun başarmasına destek olmanız çok güzel mucizelere davetiye çıkarabilir...
bu arada hatırladığım kadarıyla göğüsler bir kadında mükemmel anneliği temsil ederlerdi bu noktadan sonra başladıysa problemler kendi içinde verdiği savaşı bir düşün tatlım..
sevgilerle... | düşünmez miyim düşündüm.bende düşünce gücüyle tedavi kitabi var her hastaliginin psikolojik nedenleri yaziyor.
ve annemin psikolojisiyle uyan hastaliklar bunlar.başta meme evet..korumaci yaklasim.aşiri sahiplenme,kontrol etme isteği.
ama o pek ilgilenmiyor cok inanmak istemiyor..
gencliginde de hastalik hastasiymis dr a gitmis dr ona boyle olursan erkenden gidersin demiş hic ilac vermemiş.ogunden sonra annem kendini toplamis.ama sonucta bu bir huy gibi..yer yer ortaya cıkıyor..meme amelaiyatinda o kadar soguk kanli ve gucluydu ki...sonradan oldu ne olacaksa yavas yavas yoruyor kendini yipratiyor.istemiyorum boyle olsun..
ama kendi bildiği hayati yasamadiğimiz icin bir mudahale mi bu? mesela evlenmememi mi istiyor? yada kritik giden işimi birakip kendi istediği sehirde kendi bildiği gibi yaşamamimi? yoksa sadece ilgimi? kafam karisik yani..
teşekkurederim ilgin için. |
evlenmemi olacakti duzeltiyorum.. iyki varsiniz..