Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2007, 11:14 PM   #12 (permalink)
hülyaa
Yüzbaşı

Tesekkür: 29
190 Mesajinıza toplam 493 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hülyaa has a spectacular aura abouthülyaa has a spectacular aura abouthülyaa has a spectacular aura about
Standart Ynt: ÇOCUK PSİKOLOJİSİ

Alıntı:
ayse Nickli Üyeden Alıntı
hülya,selam.
bu yaşlar çocuk için önemli ben bunu keşfettim. alışkanlıklarından vazgeçmek konusunda zorlanabiliolar.ama biberon emziği damak yapısına zarar verebilceği için bence zorlamadan vazgeçirmeye çalışmalısın.
bence onun yerini tutacak yeni bişi yap. mesela artık abisin diip ona renkli bi bardak alabilrisb. yada pipetli bardaklarla geçiş yapabilirsin. yerine koyabilceği farklı bişeyle ilgisini çekip biberonuda hazır oldunuzda birlikte çöpe atın.çöpe atıldını bilsin ve geri gelmeyeceğinide anlasın.
sevgilerimle.
slm ayşe.öncelikle teşekkür ederim paylaşımın için..biberonun yerine renkli bardakta aldım,hatta sütü onun içine koyarak verdim..bardak içtikçerenkleri değişiyor..ilgisini çeksin diye..ama oğlum ondan içmek yerine,dökerek tepkisini verdi..hemde biberonuna..
ben psikolojik nedenlerini anlamaya çalışıyorum..birşeyden mi korktu,ona mı sığınıyor,anlamaya çalışıyorum..emzik bırakma işleminde çok başarılı bir şekilde bırakmıştık..hiç aramamıştı üstelik..kızım oğlumdan bir yaş büyük oda 4,5 yaşında..oğluma nazaran daha sakin,daha uyumlu.bazı nedenlerden dolayı oğlumun üstüne düşmek kızımı hiç rahatsız bile etmiyor..çünkü nedenlerini anlatıyorum..oğlumun üstüne bu kadar düşmeme rağmen biberonu emzik niyetine kullanmaya başlaması beni üzüyor..halende araştırıyorum nedenlerini..konuştum,dinledim,anlamaya çalıştım..ama nafile..konuşmalarımız bittikten kısa bir süre sonra tekrar emmeye başlıyor..bu kaçıncı biberon..kaç kez oğlumla birlikte çöpe attık..hatta kendisi attı..ama biberon krizi tuttuğunda ağladığı ve sütü içmediği için yenisini almak zorunda kaldım..inş.başarırım..hiç bu kadar zorlanmamıştım..