Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-11-2007, 05:38 PM   #2 (permalink)
jaunty
Yüzbaşı
 
jaunty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 592
Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart Ynt: DİYET MEŞRUBAT İÇİNDEKİ "ASPARTAM" MADDESİYLE ZEHİRLENİYORUZ !

tüketicilerin günlük olarak tükettiği ürünlerdeki katkı maddelerini bilmek ve kronik sağlik riskleri olusturan kimsyasallarin alternatiflerini kullanilabilir hale geldiğinde kullanimdan kaldirilacağina emin olmak devredilemez bir haklaridir.
bu haklar kişilerin katki maddesinin riskini nasil algiladigindan bağımsızdır.
fakat herhangi bir supemarketin koridorlarında dolaştığınızda etiketler konusundaki düzenlemenin ne kadar yetersiz olduğunu hemen fark edeceksinizdir.
aslinda bu konu sağlikli doğru beslenme konusunu yaninda bilincli tuketicilikle ilgili de bir konudur.
o yuzden nereye yazacagimi sasirdim.
yiyecekler ve içeceklerde yaygın olarak olarak bulunan kanserojen kirleticiler listesi

1 asefat
2 azinfos_metil
3 benomil
4 benzen hekzaklorür(BHC)
5 kaptafol
6 kaptan
7 klordan
8 klorobenzilat
9 klorotalonil
10 daktal(DCPA)
11 DDT;DDE;DDD
12 dikofol/keltan
13 dieldrin
14 o-felilfenol ve na tuzu
15 oksadiazon
16 pentaklorofenol
17 dimetoat
18 dioksin
19 endrin
20 etilentiyoüre(ETU)
21 folpet
22 heptaklor
23 hekzaklorobenzen(HCB)
24 hormon katkıları
25 imidan/fosmet
26 mancozeb/maneb(etilenbistiyokarbamat)
27 permetrin
28 poliklorlu bifeniller(PCB'ler)
29 radyoaktif kirleticiler
30 toksafen

jaunty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla