Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 02:16 AM   #22 (permalink)
gencer

Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 7 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
gencer is an unknown quantity at this point
Standart Neler bekliyoruz...

Alıntı:
hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı

......Ancak bazı arkadaşlar ney sevmiyorlar.Bunun nedeni bence senelerce ney'in dini bir motif olarak tanıtılması...
Eski Türk Filmlerinde hep böyle mezar sahnelerinde ney sesi çalınırdı..Bu belkide kişilere olumsuz duygular çağrıştırıyor.

Oysa ney dini bir motif değildir.Geçmişi çok eskilere dayanır.Türk filmlerinde yada İnanç Dünyasi gibi programlarda Ney sesini kullanarak belki de bir çok insanın neye farklı bakması sağlandı.

ATAKAN SÖNMEZ;

Kesinlikle çok doğru bir saptama . çok haklısınız.

işten gelince evde her gece dinliyorum. söylediğimiz şekildeki algılama korkarım ki eşimde de var.:)
'kendimi mezarlıktaymış gibi hissediyorum, her an mevlüt başlayacakmış gibi geliyor ' şeklinde tarif ediyor bana hissettiklerini.

zaman içerisinde ney'in dini bir motif olduğu şeklindeki algıların değişeceğini umuyorum.

ben peyzaj mimarıyım ancak hastane yöneticiliği konusunda da eğitim aldığımdan şu anda sağlık sektöründe faliyet gösteriyorum. belkide bizlerinde katkısı olabilir bu algının düzelmesinde. eskiden olduğu gibi hastanelerin bazı kliniklerinde hastalara yeniden ney dinletilmeye başlanılarak rahatlatıcı ve huzur verici bir müzik olduğu topluma hatırlatılabilir. oluşan bu bilinç dini bir motif olarak algılanmasının önüne geçebilir mi? pek öyle olacağını sanmıyorum ama artık bazı şeylerin farkında olmalıyız . toplumumuzdaki farkındalık artmalı. ney'in bu kadar unutulmasını birazda toplumumuzun gidişatına bağlıyorum. etrafımdaki insanları gözlemlediğimde yaşadıkları hayatı akıntıda sürüklenen gemilere benzetiyorum. amaçsız ve her sunulanı tüketen. seçicilik çoook az. o sebeple farkındalık artmalı dedim. karşımıza gelenleri sorgulamalıyız... her neyse..

konu önemli ve hassas ayrıca sizin gibi benim de önemsediğim bir konu ama galiba çenem düştü. biraz fazla uzattım. anlattıkça açılan bir konu iyisimi ben fazla dağılmadan konuyu bitireyim. belki farklı ortamlarda tanışır ve sohpetlerimize konu ederiz:) sonuç olarak NEY'i seviyorum:)

ayrıca moderatör arkadaşlarda dahil olmak üzere her konuyu her yazılanı takip etmeniz olabildiğince bunlara cevap yazmanız beni çok etkiledi. bu çabanız ve ilginiz bu forumu inanılmaz misafirperver kılıyor. daha önce böyle bir forum görmedim. ilginiz için çok teşekkürler.

gencer isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla