İstiklal Marşı Bu video'nun hikayesi şöyle.Bu çocuğun ablasına öğretmeni İstiklal marşını ezberlemesi için ödev veriyor.Ablası ezberlerken çocukda öğreniyor ve çoşkulu bir şekilde okuyor.Sonra bir Tv programına çıkıyor.Video internette yayılıyor.
Bu Video ise Türki Cumhuriyetler'in katıldığı bir toplantı.Orayada davet ediyorlar çocuğu herkes duygulanıyor falan.
Burada aslında çok detaylı bakmamak lazım.Elbette çocuk bilmez Cüda nedir Hüda nedir?Ancak bu her nedense doğal geldi dinleyenlere?Yani detaylardan çok genel duruşu ses tonu falan.Ümit verdi belki de?Bilemiyorum?
Bu arada bu tip konuları gösteriye çevirenlere ve suistimal edenler olduğuna katılıyorum.Ve bunlara tepki göstermek gerekir.Bir şeylerin sözde değil özde olması gerekir.
Yapmacıklık ise ayrı bir tartışma konusu?Aslında insanları yapmacık olarak değerlendiğimizde tıpkı affetmek konusunda olduğu gibi kendimize zarar veriyoruz.İnsanlara anlayışla bakarsak varsa hataları hoş görürsek kendimizede daha anlayışlı davranırız gibi geliyor.
Bana doğal geldi sunucu da...Elbette o da heyecanlanmış olabilir kolay değil yüzlerce devlet başkanı var onca kalabalık ve böyle bir sunum yapılıyor... |