Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-11-2007, 10:35 AM   #60 (permalink)
asisler
Guest

Standart Haydin Ekmek yapmaya :)

Düşünelim.....

Düşünelimmm....

Düşünelimmmmmm.....

Varsayalım ki yeryüzünde hiç bi Fırın yada modernize edilmiş ismiyle ekmek fabrikası yok !

Bu durumda herkes karnını doyurabilmek için kendi ekmeğini yapmak zorunda olurdu değilmi ?

Ve benn... yaşım başım gelmiş, ailemden ( anne babamdan ) ayrı bir ev tutmuşum. Ama ekmeğim yok ve yapmasınıda çok iyi biliyor değilim...

Hemen dışarıdan yapım için gereken malzemeleri alıyor ve bi yerlerden edindiğim tarif ile başlıyorum bilir bilmez hamuru yoğurmaya. dakikalar ilerledikçe bizim hamur az buçuk kıvamını alıyor. " Tamamdır " diyerek tepsiye koyuyorum yoğurduğum hamuru. Veriyorum fırına...

Karnım açççç.. ÖLECEK GİBİYİM... Bir an önce pişsin diye bakıyorum....

Arada fırına göz attığımda kabardıkça şeklinin farklılaştığını ve güzelliğini yitirdiğini görmeme rağmen," olsun önemli olan görünüşü değil tadıdır " diye düşünüyorum...

Ve işte ekmeğimiz piştiiiiiii....

Dumanı üzerinde tütüyor...

Hemen bi kaç parçaya bölüp kısa zamanda soğumasını sağladıktan sonra başlıyorum yemeye.

O DA ne yaaaaaaaaaaaaaa...

Eeee bunun tadıda bozukkkk...

Napsak ki ? yemesekmi acaba ?

O zamanda açlıktan ölme gibi bir durumla karşı karşıya kalacağızzz...

İyi kötü demeden mecburi olarak doyuruyoruz karınımızı o ekmekle...

Yapacak başka bişey yok çünkü...

Pekiiiiii....

Bu ilk deneyim ve hatta belkide ikinci ve üçüncüleride kötü sonuçlansa bile Ekmek yapmaktan vazgeçme gibi bi lüksümüz varmı sizce ?

Açlığa ve dolayısıyla ölümemi mahkum edeceğiz kendimizi ?

Pek akıllıca görünmüyor dimi ?

O halde yapmamız gereken her seferinde biraz daha dikkatlice malzemeleri karıştırmak olmalı sanırım. Aksi halde güzel ekmek yapmayı öğrenemezsek ya hep böyle tadı bozuk karışımlarla ( ekmek diyemiyorum :) ) karnımızı doyururuz yada ölürüz dimi efem

Şimdi bide bunu gerçek hayata insan ilişkileri yada iş deneyimlerine uyarlayalım.

Kendi hayatımın dışından örnek verme gibi bi lüksüm olmadığı için kısaca bişeyler yazayım bakalım ne çıkacak...

Duygusal bazda bi çok birliktelik yaşadım ve hemen hemen hepsinin bitiş sebepleri hayata dair korkulardı...

Acaba biz mutlu olabilirmiyiz ?

Acaba ailem seni kabul edermi ?

Şimdi böyle çok duygusal, romantik falanda falan bi erkeksin ama ACABA evlendikten sonrada böylemi olursun ???

vs.
vs..
vs...

Saçma sapan ve şimdiki zamanla asla bağdaşmayan, hiç bi faydasını görmemek bi yana, içinde bulunduğumuz anı yaşamaktanda bizi mahrum eden bir sürü ACABALAR....

Pekiii nedir bunların sebebi diye soracak olursak...

Tek cevap geçmişte yaşanan ve hoşlanmadığımız kıırıcı olaylar olduğunu söyleyebiliriz...

İLK Bİ KAÇ DENEME SONUCUNDA YAPILAN TADI BOZUK EKMEKLER YANİİİ....

O halde yapmamız gereken ne ?

geçmişte kullandığımız malzemeleri biraz daha dikkatlice ölçeklendirmekten başka bişey değil diye düşünüyorum !!!!

bana sunulan en son mazaretlerden biri...

YA BEN İLK EVLİLİĞİMİ KENDİ KARARIMLA AİLEM İSTEMEDİĞİ HALDE KAÇARAK YAPTIM. VE BUNDAN DOLAYI ARTIK KENDİM KARAR VERMEK İSTEMİYORUM....

İYİ O ZAMAN AÇ KAL BANA NE. HATTA ÖL AÇLIKTAN ! BU SENİN KENDİ KENDİNİ CEZALANDRIMANDAN BAŞKA NEDİR ?

Ama dilersek bu sefer sevgimizi, saygımızı, heyecanımızı, kendi kararlarımızı ve aceleciliğimizi kullandığımız o ilk ekmeğimizin içine birde aile kararlarımızı katarak çokkkk daha güzel bi ekmek yapamazmıyız ki ?

Denemeye değmezmi ?

bence değer ve hatta tadından yenmez bi ekmekte olur

İş hayatıma gelince...

Yaklaşık 2002 yılından bu yana sadece çok acil nakit döngüsüne ihtiyacım olan aralarda bazı yerlere girerek çalıştım. Bunun haricinde hep kendi ekmeğimi yapmak üzre atılımlarım oldu.. Pekiiii şu an hala tadı bozuk ekmek yapıyorsam bu sadece ve sadece bu işte profesyonelleşme yolunda olduğum anlamına gelmiyormu ?

Gelin görün ki tamda oldu denebilecek bi yerdeyken ( ama bundada benim için nice güzellikler olduğuna inanıyorum ) servetinin bi kısmını benim kontrolüme vereecek olan birini geçtiğimiz günlerde öbür tarafa uğurladım...

ayrıntı vermek istemiyorum....

Şimdi yine kaldığımız yerden devam ve yine çalışmıyorum...

En azından maaşla çalışmıyorum. Ama nakit akışımda sorun yok :)

Secret olsa gerek

HADİ BAKALIM ŞİMDİ HEP BERABER KALDIĞIMIZ YERDEN EKMEK YAPMAYA DEVAM...

KİMSE BİZE GELİPTE AL KARDEŞ BU EKMEĞİ SENİN İÇİN YAPTIM DİYECEK DEĞİL....

KENDİ EKMEĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ....

ÖLMEMEK İÇİN BU ŞART...

YADA YÜRÜYEN BİRER CESET OLMAMAK İÇİN

Hee birdeeee... hani şu 18 eylülde çekilen fotom varya :) gün geçtikçe güzelleştiğim için bugün ondan daha güzelim ama ne yazık fotoğrafımı çekecek kimse yok yanımda.....

my name is dr. attarction