Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-12-2007, 04:40 PM   #38 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: hayatım değişti site sakinlerinin yemek sohbetleri

Alıntı:
pisimbat Nickli Üyeden Alıntı
anaaaaaaaaaaaaaaaaa mutfağımızda olmuş bizim yhau ne şeker ayyyyyyyyy ayyy ayyyyyy bi bardak süt verin yahu şu garip
ne biçim mutfak bursı böle dusun

aşçıbaşı kim çeşnibaşı kim


ve konuyu ufak bir bilgiyle süslüyoruz....AFİYETLER OLSUN PİSİCİİİİİMMM...ŞİFA OLSUN...BAL OLSUUUUUNNNN...

Filmlerde gösterilen sahnelerde kediler bir kap soğuk sütü bayıla bayıla içerler. Gerçek hayatta kediye süt vermek yarardan çok zarar getirir...
Süt kediniz için doğal bir besin olarak gözükse de inek sütü kediniz için hiç bir besi değeri sunmaz ve sindirim ile ilgili bir çok soruna neden olabilir. Bunun sebebi, bir çok kedi sütten kesildikten sonra laktoza karşı dayanıklılıları düşer. Bu düşüş, sütte doğal olarak bulunan şekeri sindiremedikleri anlamına gelmektedir. Bu durum ishale ve istenmeyen sindirim problemlerine neden olur.

Bazı insanlar, kedinlerin gerekli tüm besinleri alabilmek için süte ihtiyaç duyduklarını düşünübu doğru değildir. Gerçek, inek sütünün kedinin besin ihtiyacını karşılayamaz durumda olmasıdır. Eğer bir kedi sadece süt ile beslenirse uzun süre yaşayamaz. Örnek olarak vahşi kedilerin inek sütü içmek gibi bir fırsatı yoktur.

Kediniz yüksek kaliteli mama yediği ve temiz su içebildiği sürece tüm ihtiyaçlarını sağlamış olmaktadır. Süt tek başına hiç bir kedi için yeterli bir besin değildir ve hiçbir zaman bir mamanın ya da suyun yerine verilmemelidir. Kedinizin mamasını ya da suyunu süt ile değiştirmek kedinizin yetersiz beslenmesine neden olur.

  Alıntı ile Cevapla