"Bugün eminim ki bizler yazgılarımızın efendileriyiz, bizden önce belirlenmiş olan bu görev gücümüzü aşmıyor; onun getireceği acılar ve güçlükler benim dayanıklılığımın üzerinde değil. Kendi nedenlerimize inandığımız ve aşılamaz bir kazanma azmimiz olduğu sürece zafer bizden esirgenmeyecektir. "
Yaklaşık iki yıl kadar önce okuduğum Robin Sharmanın " Ferrarisini Satan Bilge " isimli kitabından bi paragraftı. paylaşmak istedim. O halde biz hala kendi nedenlerimize inanıyorsak nereye gidiyoruz demektir ?
Cevap veriyorum
ZAFERE
Amacın uğrunda her zamankendine güven duy ve yapman gerekeni sessizce yap. ŞAŞIRT...
"Büyük hayalperestlerin düşleri asla gerçekleşmez, onlar her zaman daha fazlasını isterler "
Alfred Lord Whitehead
Dünya benim iç Dünyamda dahil olmak üzere çok özel biryer. Ayrıca kendi iç dünyamda başarılı oılmadıkça dışarıda başarılı olmanın hiç bi anlamı yok. İyi olmakla hali vakti yerinde olmak arasında çok büük fark var. Birinin kendisini bulması ve düşlerini yaşayabilmesi için kendini kontrol etmenin yanısıra zihin, vücut ve ruhunada sürekli özen göstermesi gerekir.
Kendine bile özen göstermezken başkalarına nasıl gösterebilirsin ?
Kendini iyi hissetmezken nasıl iyilik yapabilirsin ?
Kendini sevmezsen başkalarını nasıl sevebilirsin ?
Ben bir yaşam sanatçısıyım benim sanat eserim yaşamımdır demiş suzuki diye biri ama kim olduğunu pek bilmem ! Bende ona şimdi burada bizi duyduğundan emin olarak diyorum ki
Bizde öyle valla Suzuki bey yada hanım herneysen işte
kusura bakma yabancı dillerle pek aram yoktur :)
Başkalarını yalızca kendini sevme sanatında ustalaştığında gerçekten sevebilirsin. başkalarının kalplerine yanlızca kend kalbini açtığında ulaşabilirsin. Dengeli ve canlı hissettiğinde daha iyi bir insan olmk için çok daha iyibir konumda olursun.
bugünlük bu kadar efem
Sevgiler Saygılar....