siyah inciler tam 12 yıl önce bu gün
Pencerenin önünde bir çek yat açılıp yatak yapılmış tüm gün orda yatıyorum... Önce oh bee iki ay raporluyum yapmak istediğim herşeyi yaparım diyorum. Önceleri bolca kitap okuyorum... Sonra sıkılmaya başlıyorum öyle bir an geliyorki istesemde okuyamıyorum.... Televizyon seyretmeye başlıyorum... Tüm kadın programları pembe diziler bir zaman sonra biliyorum hangi saatte hangi program var... Sonra sıkılıyorum herşeyden sıkıldıkça uyuyorum uyudukça sıkılıyorum...
Keşke dışarı çıkabilsem diye düşünüyorum....
Sadece dışarı çıkmak, belki bir markete gitmek, markete gidebilen insanlar nekadar şanslı...
Rapor süresi uzatılıyor ben pencerenini önünde yatıyorum hiç kıpırdamadan televizyon seyretmiyorum, kitap okumuyorum, artık kim nezaman neyapar biliyorum sabah yedi birazdan apartmanın kapısı hızla çarpılacak telaşma komşu kapı numarası 9, birazdan 8, devam ediyor kim ne yapsa biliyorum artık....
Kim öksürse biliyorum... Gün boyunca uyumaya çalışıyorum telefonu yanıbaşıma alıyorum kim nezaman arayacak ve ne diyecek biliyorum.... Artık sinirlerim iyice bozulmaya başladı..... Gece 3'e kadar uyumadan bekliyorum. O zaman televizyonda "Televizyon Çocuğu" diye bir program var onu seyrediyorum arkasından çöpçülerin gelip çöpü alması gerekiyor. Hergece 3'de gelip çöpler alınıyor. Bazen gecikiyorlar.... Ben ağlıyorum çöpçüler geciktiğinde engel olamıyorum kendime hıçkıra hıçkıra ağlıyorum... Terkedilmek gibi, aldatılmak gibi çöpçüler çöpleri almıyor.
Biryıldır pencerenin önünde yatıyorum. Çocuklar top oynuyorlar. Topu aşşağıdaki dükkanın demirlerine çarpıyorlar. Uyurken beynimi sanki demirle dövüyorlar. Kızıyorum nanik yapıyorlar. Artık gündüzleri uyumuyorum sadece kornejin ucunu seyrediyorum. Bazen saatlerce seyrettiğim oluyor. Gün bitmiyor. Geceleri uyuyorum artık, çöpçüler içinde ağlamıyorum. Dizi filimlere ağlıyorum...
Sabahları geç kalkıyorum uyandığımda baş ucumda birkaç topkek ve meyve suyu buluyorum... Bazen çorba getiriyor eşim bazen akşamdan birşeyler hazırlıyor. Diyeceksiniz ki eeeeeeeeeeeeeeee
Hepimize iyi günler dilerim |