Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-12-2007, 08:31 PM   #3 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥

shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: günün dumur olayı (yuff,ohaa ,daha neler ,yok olmaz dediklerimiz)

geçen akşam tv de kanalları zaplıyorum... bir yarışma programı var.. var mısın yok musun... sunucusunu hemen hepimiz biliriz..
acun ılıca.. kendisi dünyayı dolaşmış yeni model evliya çelebi sayılır...

programın akışı içerinde bir atasözü kullanayım dedi..

midyata pirince giderken diye başladı söze...

dedim düzeltir heralde ama oda ne bir kaç kez tekrarladığı gibi yarışmacılardan biride kendisine aynı şekilde destek verdi..

40 yıllık dimyat oldu size midyat

pek bilinmeyen, cok kisiyi yanilgiya dusuren farktir. midyat'ta princ gibi suda yuzen bir bitkinin yerine tamamen susuz tarim yapilir. susuz üzüm,kavun,acur vs..dimyat'a gelince, sozu selim gündüzlap'in "deyimler ve öyküleri 2" kitabina bırakalım;

" dimyat, mısır'da süveyş kanalı ağzında bir limandır. eskiden mısır'ın meşhur pirinçleri, ince hasırdan örtülmüş torbalar içinde buradan anadolu'ya gelirmiş.

dimyat'a pirinç almak için giden bir türk tüccarının bindiği gemi, akdeniz'de korsanlar tarafından soyulmuş ve adamcağzın bütün altınlarını almışlar.

binbir zorluk içinde istanbul'a dönen pirinç tüccarı on yıl içinde iflas etmiş. istanbul'dan kalkmış, memleketi olan karaman'a gitmiş. o sene tarlasından kalkan buğdayları da bulgur tüccarlarına sattığından, kendi ev halkı kışın bulgursuz kalmışlar. "