buda etsiz olanı...
Urfa yöresinde yapılan bu köfte etsiz çiğköfte olarakta adlandırılıyor.Et sevmeyenler için iyi bir seçim.Bulgurlu ve acı sevenler için çok sevilecek bir lezzet.Çayın ve ayranın yanına çok yakışıyor.
Malzemeler :
500 gr. ince bulgur
1 demet maydanoz
4-5 tane taze soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı isot 1 tatlı kaşığı tuz
2 tane çok ince doğranmış kuru soğan
2yemek kaşığı kuru nane
karabiber
tuz
istenirse 2-3 diş sarımsak
5 yumurta
tereyağ(veya sıvıyağ)
YAPILIŞI
Maydanoz ve taze soğan ince ince kıyılıp bir kenarda bekletilir. Diğer bütün malzemeler iyice karıştırılır ve yoğurulur. 20 -30 dakika kadar yoğurulan olan bu karışıma ara ara sıcak su eklenir. Avuçla ezerek çiğköfte gibi iyice macun halini alan bulgur karışımına maydanoz ve soğan eklenir. 5 yumurta 1 su bardağı tereyağ da pişirilir ve bulgura eklenir. Yağlı yumurta karışıma yedirildikten sonra arzuya göre şekil verilir. Marul ve naneyle süslenen servis tabağıne dizilir.Ayranla afiyetle yenilir.