"Telkinlerde iki tür içerik olur...Birinci grup telkinler sadece bir paragraftan ve olumlu cümlelerden oluşur.Çok tekrar yapılır. İkinci grup ise hikaye gibi uzadıkça uzar. Şimdiye kadar Türkiye'de yapılan motivasyon cd 'lerini dinlerseniz içeriklerinin en az depresyon dünde kaldının 3 katı uzunluğunda olduğunu görürsünüz."
[/quote]
açıklamalar için herkese teşekkürler. fakat bir konuda yanlış anlaşılmışım: benim değindiğim; METİN UZUNLUKLARI değil, CÜMLE YAPILARI, UZUNLUĞU ve METİN KURGUSUYDU. "kısa, direkt, dolaysız" gibi nitelemeleri SADECE CÜMLELER için kullanmıştım.
"Şimdiye kadar Türkiye'de yapılan motivasyon cd 'lerini dinlerseniz..."
subliminal çakra meditasyonu kasetini (o dönemler henüz cd formatında basılmıyordu), o kaseti hazırlayan uzmanın elinden almıştım. bilinçaltına yönelikti, metin 50 dakika sürüyor ama kısa ve öz cümleler içeriyordu.
motivasyon serisini ise dinlemedim. ama eğer bilinçaltına yönelik çalışmalar değilse, zaten ne metin uzunluğunun ne de cümle yapılarının önemi vardır. "direkt, dolaysız" gibi takıldığım nitelemeler, bilinçaltının yalnız bu tür yapıları algılayabileceği bilgisine dayanıyor. tabi bu bilgim eksik ya da yanlış olabilir.
yanlış anlaşılmak istemiyorum; buradaki hehangi bir çalışmayı eleştirmek haddime değil. sadece bu tür konularla çok eskiden beri (ritmotrans hariç, bu konuyla yeni tanıştım) yakın olarak ilgilenen biri olarak, her noktayı çok dikkatli ve detaylı ele alıyorum. çünkü bu konuyu çok önemsiyorum.
aslında "kilo verme - ada" konusunda da söyleyeceklerim var ama onu başka zamana bırakayım. "forumun arızası" durumuna girmek istemiyorum.
sevgiler
hakan