Ynt: İç Dökümü Evet sevgili Shamanic, o hikayeyi yazdığım günün akşamı başıma geldi zaten gelenler..Bazı olaylar nasıl da eş zamanlı işliyor.Yine de insan bazen tuzağa düşebiliyor, tıpkı benim de düştüğüm gibi...
İşte, etrafımızda bulunan,sevgisiz ve bulundukları yere huzursuzluk tohumları saçan, dostça davranışları olmayan kişilerle ilgili, ünlü mistik Gurdjief'in bir anısı ;
Gurdjief'in Fransa'da başında bulunduğu spiritüel öğreti grubundaki katılımcılardan yaşlı bir adam, çok zor bir kişiliğe sahiptir. Huzursuz, dağınık, grupta hiçbir sorumluluk üstlenmeyen ve herkesle kavga eden bu adamın, spiritüel bir grupta ne aradığını çoğu katılımcı anlamakta zorlanır. Bir zaman sonra yaşlı adam çok büyük bir tartışma çıkarıp gruptan ayrılır. Gurdjief, adamı gitmemesi konusunda ikna etmek için, her yolu dener. Fakat yaşlı adam gitmekte kararlıdır. Sonunda Gurdjief, adama, kaldığı takdirde her ay çok yüksek bir ödeme yapacağını söyler. Bunun üzerine adam geri dönmeye karar verir. Fakat gruptaki diğer katılımcılar bu duruma çok kızarlar. Kendileri, toplulukta her işi hiçbir ücret almadan büyük bir şevkle ve gönüllülük usulüyle yaparken, herkese yaşamı zindan eden bu adama yüklü bir ücret ödenmesine çok içerlerler. Grubun büyük bir huzursuzluk yaşadığını gören Gurdjief, onları bir araya toplar ve şikâyetlerini dinler. Sonunda ise gülerek, bu adam ekmeği kabartan maya gibidir. O olmadan, spiritüel yolculuğunuzda öfkeyi, huzursuzluğu yenmek için ihtiyacınız olan sabır ve şefkati öğrenemezsiniz. Beni bir manevi önder ve öğretmen olarak gördüğünüz sürece, sizi bu öğretilerden mahrum etmeye hakkım olmadığını düşünüyorum. Onu burada tutmak için gösterdiğim çabanın nedeni bundan ibarettir,' der.
Gurdjief
Zor insanlarla yaşadığımız her deneyim, olgunluk yolunda birer kilometre taşı tabi.Fakat bu bilgiyi sabırla ve kabullenişle yoğurup, şekillendirirsek, işte o zaman güçlüyüz ve içimizde dengedeyiz demektirçç
__________________ Yaşadığım her gün için, tüm yaşadıklarım ve yaşayacaklarım için şükürler olsun... |