Ynt: siyah inciler Hayal abla senin ve siyahın yazıları beni çok etkiliyor...Bir bağlamda bizim yıllardır annemin ve onun ailesinin bize yaptığı sınırlamalarla çok benzer...Yazmştım ama silinmiş,annemde yaşıyordu ve birgün HAYIR! dedi...
İstemediği şeylere Hayır dedi...Geçen gün anlatmıştım burdaki konuşmaları fln bana demiştiki,benim onların onaylamadığı hiçkimseyle görüşmek gibi bir hakkım yoktu,ama kardeşlerim öyle değildi,onların arkadaşları sevgilileri oluyordu bu normaldi,ama ben öyle değildim dedi...
Annemde senin gibi artık resti çekiyor...İlk zamanlar kötü oluyordu,küsüyorlardı,kızıyolardı...Ama şimdi artık bu onun tavrı ve seçimi diye bakıyorlar...Annem anneanneme yalnışlarını hatalarını pat diye söylüyor...Htta bazen kimsenin söylemeye cesaret edemediklerini bile söylüyor...
Birçok arkadaşı dostu var,onları ailesine karıştırmıyor,hatta anneannemler tanımıyorlar bile çoğunu...
En taktir ettiğim şey hepinizde,siz çocuklarınıza ailelerinizin yaptığı hataları yapmamaya çalışıyorsunuz...Onların yapmadıklarını,eksikliklerini,bize veriyorsunuz...Tatmadığınız duyguları bizlere tattırıyorsunuz...
Mesela anneannem kendi annesinden çok ayrımcılık ve eziyet görmüş...Ya ders al bundan çocuklarına sende yapma...Hyır,annesinin yaptığı ve annesini eleştirdiği herşeyi oda çocuklarına yaptı...
Ben çok şanslı bir çocuk oldum bu konuda...Annemle ilişkilerimiz hep çok iyi gelişti...En benim deli zamanlarımda bile beni anlamaya çalıştı...Bazen benim okuduğum kitapları okudu,sırf ben dinliyorum diye ve benimle birşeyler paylaşmak adına metal müzik dinledi:)En sevmediği arkadaşlarıma bile katlandı:)
Aileler her zaman olumlu düşüncelerle yalşaırlar çocuklarına ama zamanla o olumlu düşüncelerinin içine kişisel düşünceler ve istekler girer...Ve bu istekler ve sahiplenme duygusu çok baskın gelir...Birde her zaman bir kişinin yada kişilerin üstüne kurarlar hayatlarını ve onların kendi hayatları olduğunu unuturlar...O kişiler nefes alamamaya ve rest çekmeye başlayıncada bozulurlar,boşluğa düşerler ama sonra alışırlar...Siyahcım ailen yeni sen'e alışacaklar...İlk önce garip gelecek,sonra alışacaklar ve onaylayacaklar,mutlu olacaklar... |