Ynt: Bende aççam günlük :P Bu davranışının şımarıklık olduğunu sanmıyorum. Bunu böyle hissediyorsan mutlaka altında seni korumak adına bir iyi niyet vardır. Bilinçaltın tarafından olutufrulmuş. Ben bazen bunu farkediyorum kendi yaşantımda...Tam kilo veriyorum tamam oldu derken tekrar balon gibi şişmeye başlıyorum. ve artık biliyorum ki bilinçaltım kendince beni çirkinleştiriyor bunu risk olarak görüyor. Tam borçlarım sıfırlanmışken tekrar başladığım noktaya getiriyor biliyorum ki beni korumak adına birşeyler yapıyor. Tam hafta sonu dışarı çıkacağım yada bir program yapmak isterken birtürlü işlerimi çabukça halledemiyorum hareketlerim yavaşlıyor. Yavaşlatıyor beni mutlaka seninde benzer bir duygun düşüncen olmalıki seni böyle hissettirsin. Bunu sen biliyorsundur bunu...
Belki haketmediğini düşünüyorsundur. Haketsen bile ...
Hepimizde var böyle davranışlar.
Diğer insanlara tepki veremediğim için evde çok sinirli oluyordum. Tabi çocukların küçük olması rutin işlerin çok olması başkalarına hayır diyememek, yükümü artırıyordu. Çocukları bakıcıya bırakıp almak bakıcının aniden hastalanması, izin alamamak çocuklar ortada kalacak endişesi ardından bana birşey olursa çocuklarıma ne olacak endişesi...
Korkular korkular endişeler.... Şimdi çocuklar biraz daha büyüdü ve eskisi kadar endişeli hissetmiyorum. Gerçi bir sefer anne olmuşsanız bu korkuların sonu yok. Korka korka izin vermek gerekiyor hayatını yaşamasına o kendi adımlarını atarken de çaktırmadan denetlemek belki...
Zaman içinde mutlaka dahada azalacaktır çocukla ilgili yaşadığım bu durum... Daha sakin daha esnek olacaksın...
Bu dünyada hiçirşey nedensiz değil, hiçkimsede kimsesiz. Benim çocuklarımda büyüyor dışardan destek görmeden bütün çocuklar büyüyor hatta sokak çocuklarıda büyüyor ama amaç daha az yaralı çocuk yetiştirmek... Daha sevgiye doymuş çocuklar yetiştirmek. Ailemle yaşadığım sorunlar olmasaydı belki bukadar yavaşlamazdım. Benim ki birçok cephede savaşmaktı... Yinede böyle bir savaş yaşamadığın için şükredip yoluna devam etmelisin... |