Sevgili arkadaşım, ben de seniin yaşadıklarının tıpkısının aynısını yaşadım, insanları çok seviyoruz evet şu ana kadar hayatım insanlara paspas olmaktan geçti kimi zaman mutlu oldum bundan kimi zamansa tıpkı senin gibi çıkmazlara girdiğim oldu, ancak şunu unutma sen de yüce yaratıcının yaratmış olduğu bir kulsun, yani önem teşkil ediyorsun, sadece olması gerektiği kadar insanlara karşı tevazu göster. Aşırısı sana zarar verir ve kendin için "hayır" demesini öğren. Yanlış anlaşılmasın, insanlara yardım etmekten zevk alıyorum, ama kendini de önemsemelisin. super
Eğer yapmak istemiyorsan, keyifsizsen "hayır" diyebilme gücünü kendinde hisset, zira sen de duyguları olan bir BİREYsin.
Eğer doğrudan hayır diyemiyorsan bunu zaman olarak ertelemeye çalış yani senden istenileni daha başka bir zamanda yapacağını söyleyerek izin iste. Gülümse, kendine saygı duy ve kendini önemse, çünkü kendine duyduğun saygı kadar etrafındakiler senin farkına varacaklar...herşey güzel olacak inan bana... yeter ki yeri geldiğinde hayır demesini öğren..sanırım kova burcusun