Ynt: saray yemekleri.. GÖCE ÇORBASI
MALZEME:
Tereyağı 3 çorba kaşığı Mısır tanesi 1 su bardağı
Tavuk suyu 8 su bardağı Süt 2 su bardağı
Nişasta 1 çorba kaşığı Yumurta sarısı 2 adet
Yoğurt 2 çorba kaşığı Su 1 kase
Tuz
YAPILIŞI:
1. Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin. 10-15 dakika ağır ateşte kaynatın. 2. Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın. (6 kişilik)
HALEP ÇORBASI
MALZEME:
Patates 4 adet Havuç l adet
Şalgam 2 adet Maydanoz 1/2 demet
Kırık pirinç 2 kahve fincanı Yumurta 2 adet
Karnabahar 1 adet Et suyu 6 su bardağı
Tereyağı 1 çorba kaşığı Limon 1 adet
Un 1 kahve fincanı Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1. Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Havucu temizleyip ince kıyın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. 2. Et suyunu güvece dökün. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin. Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış maydanozu eldeyip pişirmeye devam edin. 3. Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın. Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin. Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin. Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın. 4. Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın. Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin. Bir-iki defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın. |