Ynt: Koruyucu Meleğiniz Konuşuyor Sevgili fatale kitap çok ilgi çekici geldi sağol iyiki paylaştın bizlerle ve şöyle bir nette bu kitabı araştırmak istedim yani yorum varmı diye bakim dedim ve akşam gazetesinde yazan bir yazı buldum.Sizlerle paylaşmak istedim.
Bir koruyucu meleğin ağzından hayata dair planlarınıza nasıl ulaşabileceğinizi dinlemeye ne dersiniz? Siz, o koruyucu meleğe isterseniz ‘iç ses’ de diyebilirsiniz tabii...
The Secret (Sır) filminden size söz edeli birkaç hafta oluyor. Ne diyordu film? "Evreni bir katalog gibi düşünün, içinden ne isterseniz dileyin, sizin olacaktır." Ne yapmak gerekiyordu bunun için? Gerçekten istemek, minnettar olmak... Film, çekim yasası prensi- bine dayanıyordu ve sırrı bizimle paylaşıyordu. E tabii, o yazının ardından birçok okuyucu e-postası geldi bana. Nereden bulup da izleyelim sorusunu yeterince yanıtladığımı sanıyorum...
Ben hala The Secret'la uğraşırken; zannedersem evren de bana "bak bir de şu var" dedi. Çünkü sıradan bir günün sıradan bir anında pek de alakam olmayan bir web sitesinde vakit öldürürken "Koruyucu Meleğiniz Konuşuyor" isimli bir kitabın tanıtımını tıklamış bulundum. "Bir şey dilerken dikkatli olun..." di yordu, "çünkü kesinlikle gerçekleşecektir..." Elbette önce "Hayda" dedim, "bu bizim prensip değil mi? Çekim yasası yani..." Kitabı yayınevinden istedim ve derken bir gün sonra da kuzu gibi masamda yatarken buldum.
İşi gücü bırakıp sabahtan açtım kitabı. Yaklaşık beş saat sonra da size bu köşe yazısı aracılığıyla yeni öğrendiğim bilgileri aktarıyorum... Kitabı yazan Jonathan Cainer. Hayatta ne istiyorsa elde ettiğini söylüyor. Otuz seneden fazla bir süre de "nasıl oldu da her isteğim gerçekleşti?" sorusuna kafa patlatmış ve derken birden bire İngiliz basını "evrene ısmarlama" konusuna iyice yoğunlaşınca, Cainer'a de danışır olmuşlar konuyu. O da bu kitabı yazmış, yani aslında başta yazamamış, nereden ve nasıl başlayacağını, ne türde bir yazı kaleme alırsa aklından geçenleri tam olarak ifade edeceğin bilememiş...
Derken kitabı koruyucu meleğin ağzından yazmaya karar vermiş. Pek de şahane olmuş. Cainer hepimizin bir koruyucu meleği olduğunu söylüyor. Buna siz melek demeyebilirsiniz, inandığınız, size doğru yolu gösteren, yardım istediğinizde size o nereden geldiğini anlamadığınız bir biçimde yolu gösteren iç ses olarak da kabul edebilirsiniz: "Beni bir astral oda servisi olarak düşünebilirsin. Ruhsal kahyayım ben, bir ezoterik cinim. Ha, unutmadan söyleyeyim, 7 gün 24 saat yanı başındayım. Uzaklaşmam bile, yalnızca uyuklarım. Ama bana seslendiğin nanosaniyede, derhal uyanırım." (sf:26)
Nasıl? Bu sözler sizi heyecanlandırmaya yetti mi? Kiminiz içinse tamamen bir saçmalık bu, ona da tamamım ben, merak etmeyin. Ama bir kez bu sırra kulak verince, bir kez inanmaya karar verince işler değişiyor...
Koruyucu melek tümüyle detaylı isteklerde bulunmak yerine bir plan/ proje geliştirmemizi salık veriyor kitap boyunca. Böylesinin daha ulaşılabilir olduğunu söylüyor. Belirli bir isteğimizi içten arzu etmenin yanında bu plan için kendimizin tam olarak ne yapabileceğini fark etmek, hatta yazarak yapabileceklerimizi bulmak ve sonra da melekten kalanı için yardım talep etmenin öneminden söz ediyor.
Mantıklı tümcelerden biri de şu, "İstediğim şey ihtiyacın olanı dilemendir! Ve ne istediğin ile neye ihtiyacın olduğu arasındaki farkı bilmiyorsan, bu farkı bilmeni istiyorum!" (sf: 145)
Koruyucu Melek, tıpkı The Secret'ta olduğu gibi neyi, nasıl isteyeceğimizi de anlatıyor.
İçinizde istediklerinizi başarabileceğinize, elde edebileceğinize dair bir güç biraz olsun varsa, bu kitap size yol gösterecektir. Hadi bakalım, kolay gelsin...
(Koruyucu Meleğiniz Konuşuyor, Jonathan Cainer, Çeviren: Yasemin Tokatlı, Meta, 2006)
Alıntı:akşam gazetesi yazar ece arar |