Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-12-2007, 10:34 AM   #4 (permalink)
jaunty
Yüzbaşı

jaunty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 305
186 Mesajinıza toplam 549 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
jaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura aboutjaunty has a spectacular aura about
Standart Ynt: Evliliklerde kayınvlide kayınpeder faktörü

Alıntı:
pisimbat Nickli Üyeden Alıntı
Ben evli değilim ama ben evleneceğim kişinin annesine babasına anne baba diyemem kendi annemede dedirtmem(zaten diyemez rahmetli oldu yaşasaydı ve evli olsaydım varsayımından söylüyorum)
herkesin annesi babası kendinindir bana yapmacık geliyor nasıl denir yahu aklım akmıoyor benmi acayibim ,saygıda sevgide kusur etmememli kesinlikle o ayrı mevzu bu ayrı konudur
acayip değilsin pisisin hahahaha
bende evli değilim ama görüldüğü üzre her işe maydonoz bilmiş biriyim
nişanlandıydım bikere babası sağ değil idi anneciğine anne demekte zorlanmıştım iki arada bir derede kalmıştım yakın samimi ve sevdiğim biriydi. hala severim..kulakları çınlasın.anne der isem anneme hakaret edecekmişim gibi garip hisler içinde yüzerdim..
nihayet bir gün patlıcana yoğurt dökmüş gibi eğreti bir şekilde anne dedim.
sonrada alıştım.
çok farklı kültürlerde nasıl bilmiyorum..ingilizcede bu mother in law diye geçiyor.
ama orada ev içinde nasıl hitab edilir bilmemem pek anne dediklerini sanmam.
mother in law kanuni anne demek gibi bişey sanirim.
tabiki bu anne has annemiz gibi bir anne değil.saygıdan sevgiden..
bu dile dökülemiyen bir durum.
sonuçta hayat arkadaşına el bile dense, hayat arkadaşın... ve hepimiz bir gün hayatta yalnızız.
anneye anne demek sadece anne olduğu içindir.hayat arkadaşımın annesi.
mesela ben pisiyle yaşasaydım pisi ile can yoldaşı ev arkadaşı olsaydım pisi annesi sağ olsa idi annesine anne demek içimden gelirdi ve derdim de..isterse pisi çıldırsın..
yakınlık samimiyet hitap durumu yoksa anne gibi yar olmaz bağdat gibi diyar tabiki
saydırmayın bana anne ile ilgili atasozlerini
sevgiler

jaunty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla