kabaktan saat
Kalın kabuklu kabak kullanmalıyız. Kabak bütün olarak fırında pişirilir, pişirme işlemi bittikten sonra ortadan ince uçlu testere ile kesilir. Kabağın alt kısmını kullanmalıyız. Ortadan ikiye bölünmüş olan kabağın içi çorba kaşığı ile temizlenir ve bol su ile dikkatli bir şekilde kırmadan yıkanır, kuruması beklenir ve kabağın tam ortasından tornavida yardımı ile saat mekanizmasının üst kısmının sığacağı kadar delik açılır. Mekanizma acılan delikten geçirilerek silikonla sabitlenir. Saat rakamları için mısır taneleri silikonla yapıştırılır, duvara asmak için de her iki yandan küçük delikler açılır bu deliklerden ip geçirilerek asmak için uygun hale getirilir, vernikleme işlemini de tamamladıktan sonra saatimiz bitmiş demektir.