04-01-2008, 01:02 PM
|
#2 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Üyelik tarihi: Feb 2007 Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: mezelerimiz... ah canım benim bayılırım ben mezelere...
nerden geldi aklına...
özellikle yoğurt kullanılarak yapılan her şeyi çok begenerek yerim...
boranilerin her çeşidi de vazgeçilmezlerim arasındadır...
ıspanak borani..
malzeme: (3 kişi için)
2 kg. ıspanak
1 kuru soğan
yoğurt
sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
hazırlanışı:
ıspanaklar yıkanır haşlanır (ayrıca tencereye su koymayın kendi suyuyla pişsin).
süzülür ve kıyılır. bir geniş tavada soğanlar piyaz doğranır, ıspanak ve zeytinyağıyla kavrulur.
tuz karabiber katılır. diğer taraftan sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ hazırlanır.
ıspanak servis tabağına alınır üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra kırmızı biberli yağ dökülür.
( bu sırada çıkan cosss diye ses varya bayılırımmm )
afiyet olsun...
çoğunluğu yeşil.... renk olsun diye 1-2 tane kırmızı biberi
2 cm uzunluğunda doğrayarak kızartır üzerine yine yoğurt ve yağ işlemini tekrarlarım..
harika olur..
ben akşama yapayım bari bunlardan...
birde ıspanak kök kavurma vardır... boraniyi yaparken köklerini ayırırım..
bunlardan da kök kavurma yaparım.. tavsiye ederim..
malzemeler:
* 2 kg ıspanak kökü
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 baş kuru soğan
* 5-6 adet kurutulmuş acı kırmızı biber (yoksa taze de olur)
* 5 diş sarımsak
* 1 çay bardağı pilavlık bulgur
* 1,5 çay bardağı sıcak su
* tuz
* karabiber
hazırlanması:
1. ıspanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın.
(ben bi gece önceden su da bırakırım.. toprak kokusu iyice çıksın diye.. 1-2 damla elma sirkesi damlatarak.. )
2. irice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.
3. ıspanak köklerni ilave edin ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin.
4. suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın.
5. en son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. servis tabağına ıspanakları alın.
(tavayı silkeleyerek) üzerine karabiber serpip servis yapın.
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
Offline
| |