Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-01-2008, 01:02 PM   #2 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: mezelerimiz...

ah canım benim bayılırım ben mezelere...

nerden geldi aklına...

özellikle yoğurt kullanılarak yapılan her şeyi çok begenerek yerim...

boranilerin her çeşidi de vazgeçilmezlerim arasındadır...

ıspanak borani..



malzeme: (3 kişi için)



2 kg. ıspanak

1 kuru soğan

yoğurt

sarımsak

zeytinyağı

tuz

karabiber

kırmızı pul biber



hazırlanışı:



ıspanaklar yıkanır haşlanır (ayrıca tencereye su koymayın kendi suyuyla pişsin).
süzülür ve kıyılır. bir geniş tavada soğanlar piyaz doğranır, ıspanak ve zeytinyağıyla kavrulur.
tuz karabiber katılır. diğer taraftan sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ hazırlanır.

ıspanak servis tabağına alınır üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra kırmızı biberli yağ dökülür.
( bu sırada çıkan cosss diye ses varya bayılırımmm )



afiyet olsun...

çoğunluğu yeşil.... renk olsun diye 1-2 tane kırmızı biberi
2 cm uzunluğunda doğrayarak kızartır üzerine yine yoğurt ve yağ işlemini tekrarlarım..

harika olur..

ben akşama yapayım bari bunlardan...

birde ıspanak kök kavurma vardır... boraniyi yaparken köklerini ayırırım..
bunlardan da kök kavurma yaparım.. tavsiye ederim..



malzemeler:

* 2 kg ıspanak kökü
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 baş kuru soğan
* 5-6 adet kurutulmuş acı kırmızı biber (yoksa taze de olur)
* 5 diş sarımsak
* 1 çay bardağı pilavlık bulgur
* 1,5 çay bardağı sıcak su
* tuz
* karabiber

hazırlanması:

1. ıspanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın.
(ben bi gece önceden su da bırakırım.. toprak kokusu iyice çıksın diye.. 1-2 damla elma sirkesi damlatarak.. )
2. irice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.
3. ıspanak köklerni ilave edin ve hiç su koymadan kendi suyu ile kavurmaya devam edin.
4. suyunu salan ıspanaklara yıkanıp büyükçe doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip biraz daha karıştırın.
5. en son bulguru ve suyu ekleyip, bulgurlar suyu çekene kadar pişirin. servis tabağına ıspanakları alın.
(tavayı silkeleyerek) üzerine karabiber serpip servis yapın.

__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla