??? 21 gün kuralı doğru olsa gerek, bu konuda deneyimim var.
belirgin bir hastalığım yoktu ama kendimi fiziksel ve ruhsal çok kötü hissettiğim bir dönemde babamın ısrarı ile 21 günlük çiğ rejime girdim.kilom 47 idi yani zaten zayıftım daha fazla verirsem diye endişe ediyordum birde sebze meyva yemek zoruma gidiyordu.seçim yapmak durumundaydım,ya doktor ilaç ya çiğ rejim.babam vejeteryan olduğu için diger insanlarla farkını da görebiliyordum.
babama bir şartla bu rejime girerim çay kahve sigara bırakamam diyerek başladım.çok zor oldu hem çiğ yemekten hoşlanmıyordum hemde çocuklarım küçüktü ve onlara,eşime, normal yemek pişirip yediriyordum.
1 hafta sonra gözüm açılmaya başladı,gayret edip 21 günü tamamladım.aklımda hep sıcak fırından yeni çıkmış ekmek vardı.rejimin bittiği ilk gün , ilk işim tabii sıcak ekmek almak oldu ama hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım.büyük bir zevkle ağzıma attığım ekmeği ,evir çevir bir türlü yutamadım çok ilginç gelmişti.ve 1 hafta sonra biraz biraz yemeğe başladım.bu rejimin ,şimdi uzun uzun anlatmıyayım, çok faydasını gördüm.üstelik sıgara ıçmeye devam ettiğim halde.sonra , daha yumuşatılmış olarak bu rejimi zaman zaman yaptım.gördümki yediklerimiz en azından bana sıgaradan daha fazla zarar veriyordu.
netice beslenme sistemimi değiştirmedikçe , sıgarayı bırakmak 100 zararlıyı 99 a indirmek gibi geldi bana.buna rağmen zaman zaman bırakma denemelerim oldu ama sonuç sıfır.
sorunumun bilinçaltında olduğunun farkındayım tabii,1 haftadır egogüven ve suçluluk.. dinliyorum bugün kendine güven ve sıgarayı ekliyorum.tesiri olacağından eminim ve bir çocugun heyecanlı merakı gibi kendimi izliyorum.belirgin değişiklik yada tepki görürsem burada sizlerle paylaşıcam inşallah. |