18-01-2009, 12:07 AM
|
#19 (permalink)
|
Tesekkür: 1
22 Mesajinıza toplam 84 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Saksıda Bir Bitki; Bir Özlemi ile: Bin Ümit Katar Hayatımıza!. Bir Bitkiye Duyulan Sevgi ve Saygı; İnsana Varoluşunun Manasını Yaşatır!. Bir sevgi üzerine nakşedilmiş insan özü!. Ve insan sevebildiğince mana içinde!. Ve de insan saygı duyabildiğince muhafaza eylemede etkili olabiliyor!. Bir çiçeğin varoluşuna adanmış yalnızlıklar; duyarlılığın peşinde, göze hitap eden bir rengi, nefes tazeleyen ve varoluşa sürükleyen yeni bir hoş kokuyu, kendi özel hayatına katabilme çabasında!. İnsan; ruhsal sağlığına dair sunulan güzelliklerden nasiplenmelidir!. Ruhsal sağlığıma iyi yönde etkili olabilecek araştırmalarımı, niçin hep sonralara erteledim ki?. Her bir insan; kendi ruhsal sağlığından yana, ilk önce, yine kendisi sorumludur. Bu düşünceyle; çiçek üzerine yoğunlaşan dikkatimi verimli kılabilmek için, arayışlarımı sürdürebilmeli ve mevsimlik görülecek işlerle kendimi oyalayabilmeliyim, diye düşünüyorum!. Duyarlılık bekleyen çiçek yetiştiriciliğine odaklanmış dikkatim; yeni bir güzelliği hayatıma kazandırmak için çaba sarf etmelidir!. Başkalarına hükmeden ve insanı yıpranışlara sevk eden, tehlikeli girişimlerden yana kendimi muhafaza eylemeli ve bir çiçeğin hoş görüntü ve kokusunda, insan varlığına sunulan sonsuzluğu keşfedebilmeliyim!. Sonsuzluk kavramı ile bütünleşen varoluş mücadeleleri, devamlılığının sağlanabilmesi mümkün olan girişimlerle taçlandırılmalıdır, diye düşünüyorum!. Bugün için, bir çiçek tohumu; kendi potansiyelini keşfederek, uygun iklim koşullarını elde ettiği ilk anda çimlenir ve filiz verir!. Bir insan da, kendi potansiyelini ve kendine uygun, pozitif ortamı keşfettiği ilk anda, kendi varoluşunun gerçeği için, kendince kararlar almalı ve kararlarında istikrar sağlayabilmelidir, diye düşünüyorum!. Yurduna ve Yurttaşlarına yararlı olabilmeyi düşünen varlığım; her bir çiçeğin varoluşu ile ümitlenmeli ve sevinç yüklü kararlılıklarla; iyiliğin, doğruluğun ve de güzelliğin peşinde iz sürmeye devam edebilmelidir, diye düşünüyorum!. “İyi Ki Varsın!.” diyen, duyarlı dostlukların yaşandığı bir Yurt için; yetmiş milyon kez büyütülmüş duyarlılık, ümitlilik ve sevinçliliklerle ilerleyebilmeliyimdir!. İnsan varlığına sunulmuş, renk ve koku zenginliklerimiz olan çiçeklere değer vererek, kendi ruhsal dengemi muhafaza edebilmek için çaba harcamalıyım!. Kendi bilincimle olan mücadeleciliğimi; ebediyete taşıyabilmeliyim, diye düşünüyorum!. 18 Ocak 2009 Pazar 00:04:38 / ANTALYA
__________________ "Ümit; Belki De Sonraki Sayfada: Kapama Kitabını!." |
| |