27-01-2009, 02:05 PM
|
#7 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 2,142
323 Mesajinıza toplam 3,530 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Sev ve Hizmet Et
Gloria Wendroff Tanrı dedi ki:
Sizin ihtiyaçlarınız başkalarınınkinden daha önemli değil. İhtiyaçlarınız sadece algıladıklarınızdan ibaret. Kimse ihtiyaçlarınızı karşılamak için etrafınızda dört dönmek zorunda değil. Siz bebekken, evet, ama artık bebek değilsiniz.
Bir ihtiyaç gördüğünüz zaman, onu yerine getirin. Bu oldukça farklı bir şey. Siz ihtiyaçları karşılamak üzere dünyadasınız. Öyle olmanız başkalarını bu isten sorumlu tutmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Kalbiniz ne kadar büyükse, yasam anlayışınız da o kadar büyük olur ve hizmet etme arzunuz da o kadar çok olur. Bu kadar basittir. Hizmet etmek için istekli olursunuz. Hizmet edilmek istemezsiniz. Birisi size hizmet etmek isterse, Teşekkür ederim dersiniz ve size hizmet etmeleri ricasında bulunmazsınız.
Herkese emirler verdiğimi mi sanıyorsunuz? Ben hizmet ediyorum. Ben size hizmet ediyorum. Tüm kalbimle hizmet ediyorum. Size içinde oynamanız için tüm evreni verdim. Bir çanta dolusu tas saçtım etrafa ve siz de istediklerinizi takip edebilirsiniz. Size tavsiyem, sevmeniz ve hizmet etmenizdir, ama sizi buna mecbur kılmıyorum. Ne yaptığınızdan ya da ne yapmadığınızdan bağımsız olarak sizi seviyorum. Sadece seviyorum. İşte siz de buna doğru gelişiyorsunuz – sadece sevmek için. Karmaşık şekilde değil basitçe. Basit sevgi, Sevginin Birliğidir. Ayrılığı değil. Harika vakit geçiren sevgidir, her yere konmaktadır, bir bedel istemez, hiçbir şey istemez, sadece verir, özgürlük verir. Ancak başkasına özgürlüğü veren siz değilsiniz, özgürlük kendisidir, siz sadece ona izin verirsiniz. Başkasının özgürlüğü ondan alabileceğiniz bir şey değildir. Sevgi vermek üzere sizindir ve özgürlük de müsaade etmeniz için. Sevgiyi sahiplendiğiniz gibi ya da sevdiğiniz kişileri sahiplendiğiniz gibi özgürlüğü artık sahiplenmiyorsunuz.
Sevgi, sahiplenmeye aykırıdır.
Yasamın kendi yolunu bulmasına izin verin. Bırakın sevgi olsun. Her şekilde. Sevginizi geri çekmeyin, zihninizin ne dediğine aldanıp da. Zihniniz, sizinle tartışacaktır. Kalbiniz sadece sevmekten hoşlanırken zihniniz tartışmadan hoşlanır.Kalbiniz sevgi ile münakasa etmez. Ona yükselir.
Zihniniz isini yapacaktır, ancak zihninizin dışarı akıttıklarına bu kadar çok uymak zorunda değilsiniz. Kalbinize daha çok saygı gösterin. Avucunun içine alan kalbiniz değildir. Kalbiniz verir. Avucuna alması ve sıkıca tutunması gerektiğini kalbinize söyleyen zihninizdir, sanki yasam değil de sevgi netice değilmiş gibi. Kalbiniz masumdur. Zihniniz akıllıdır, ancak akıllı bilge anlamına gelmez.
Sevgiyi olduğu gibi bırakmak bilgecedir. Sevgiyi kendi kalbinize demirlemek bilgecedir, başkasının kalbine değil. Kimse sizi sevmek zorunda değil, sevgililer. Kimse size zaman ayırmak zorunda değil. Size kimse bir şey borçlu değil. Kimse kimseye bir şey borçlu değil. Bu üzerinde çalışabileceğiniz güzel bir konudur çünkü sizi özgür kılar, herkesi özgür kılar.Kimse size bir şey borçlu değil. Sevginin bedel ödemekle bir alakası yoktur. O tahsil edilecek bir fatura değildir.
Sevgi gösteriş de değildir.
Sevgi sahip olduğunuz büyük özgürlüktür. Sevmekte özgürsünüz. Başkaları da aynı özgürlüğe sahipler. Sevmemekte de özgürler, sizi sevmemekte de özgürler. Ne kadar çok sevgi verdiğinizin bir önemi yok, kimse size karsı bir zorunluluk içinde değil.
Geçmişte birilerinin size borçlu olduğunu hissetmemiş miydiniz? Artık daha çok bilgilisiniz. Borç zihnin bir kavramıdır. Sevgi, farklı renge sahip bir attır ve sevgi nereye isterse oraya gitmekte özgür olan kalbe aittir. Bu özgürlüğü tasvip edin.
Telif Hakkı Heavenletters™
__________________ Nasıl nefes alacağınızı düşünmezsiniz, sadece nefes alırsınız. Dış koşulları yaratan içimdeki parçamı iyileştirmesi için, sevginin ruhunu yardıma çağırdım.
Hayatındaki herhangi bir şeyi değiştirmek istediğinde bakacağın tek bir yer var: kendi için.
“İçine baktığında, bunu sevgiyle yap.”
Joe Vitale |
| |