08-02-2009, 02:23 PM
|
#15 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 2,142
323 Mesajinıza toplam 3,530 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Düsünceler Arasındaki Güç
Gloria Wendroff
Tanrı dedi ki:
Yoruldugunu hissettiginiz zaman, kalbinizin bir süre dinlenmesine izin verin. Onu yalnız bırakın. Kalbiniz, bir cevabın gelmesini bekleyebilir. Kalbiniz her seyi çözümlemek zorunda degildir. Kesinlikle su anda olup bitenleri çözümlemek zorunda degildir. Gerçek su ki, sevgililer, her sey zaten çözümlenmistir. Yeryüzündeki devrimleri Bana bırakabiliyorsanız, zorlukları da Bana bırakamaz mısınız?
Kalbinizin Benimle dinlenmesine izin verin. Kalbinizin Benimle ikamet etmesine izin verin, böylece zihninizin baska bir seylere nail olmasına izin verin. Her seyi acele buluyorsunuz. Acele eden sizsiniz, aciliyeti bırakın gitsin ve size verdigim huzura geri dönün. Benim sevgime sırtınızı dayayın, sevgililer. Kalbinizi sıkıntılı
hissettiginiz zaman, Bana dönmekten baska yapılabilecek ne olabilir ki? 2sterseniz gögsünüzü yumruklayın.Kalp agrınızı dinleyen biri olursa tekrar tekrar anlatın. Bir hafta içinde unutacagınız bu devasa problemi zihninizden tekrar ve tekrar geçirin.
Kendinizi çözümsüz hissettiginiz bir problemin karsısında buldugunuz zaman, onu Bana bırakın. Fikirler kendilerini o zaman size sunacaklardır. Veya siz sırtınızı dönersiniz ve problem artık orada olmayacaktır.Nereye gitti? Nereden gelmisti ki, sevgililer?
Muhtemelen zihninizdeki düsüncelerden gelmisti. Ne gibi düsünceler? Korku dolu düsünceler, elbette.Korkunun kendisinden ortaya çıkmayan ne gibi sıkıntılı düsünceleriniz olabilir ki? Bir seyden korkuyorsunuz.Çözümleyememekten korkuyorsunuz. Bir sey yapmazsanız, sonuçlarından korkuyorsunuz. Sorumlu olmaktan korkuyorsunuz. Alt üst olmanızın sebebi olmaktan korkuyorsunuz aslında. Tüm sorunların sebebi olmaktan korkuyor da olabilirsiniz. Kesinlikle, altüst olmanızın sebebi sizsiniz.
Size ait olmayan kararların dinlenmesine izin vermeyi görmezlikten gelmeyin. Ekmek yaptıgınız zaman, hamuru dinlenmeye bırakırsınız ve o da kabarır. Aynı seyi sorunlar için de yapın. Baska ne yapacagınızı bilmiyorsanız, yapılacak tek sey budur – dinlenmeye bırakmak. Bunu bir çok defadır ögrenemediniz mi?
Yüz yüze geldiginiz kararlar büyük gibi görünebilir çünkü onlara çok yakınsınızdır. Kendinizi biraz uzaklastırın, ve sonra onları gerçek boyutları ile görün. Yakınlasmak bir seydir. Uzaklasmak baska bir seydir. Sorunlarınızı kutsayın, çünkü onlar kayıgın kürekleridir.
Büyük kesifler, zihin dinlenmeye bırakıldıgında meydana gelmistir. Büyük güç düsünceler arasında yatmaktadır. Düsüncelerin bini bir paradır. Düsünceler arasındaki sessizlik, elmaslar, zümrütler ve yakutlar ile gelir.
Bir gemi demir aldıgında, bir limandan ayrılır. Gemi, bir sonraki limana ulasana kadar bir süre seyreder. Bir sonraki limana ulasabilmek için seyreden bir gemi olması gerekmektedir. Yüz yüze geldiginiz kararlara gelince, temeldeki liman zorluktur, çözüm ise varıs noktanızdır. Gitmek istediginiz yönünüzü belirleyin ve
gemi o yöne gidecektir.
Gemiyi oraya kadar yarıstırmaya gerek yok. Yolculugu korkuya bogmaya gerek yok. Yol boyunca pruvada durmaya gerek yok. Gidin ve biraz sekerleme yapın, ve bırakın dünya devrimi yolunu alsın. Uyandıgınızda, vardıgınızı göreceksiniz, en azından, yaklastıgınızı göreceksiniz.
__________________ Nasıl nefes alacağınızı düşünmezsiniz, sadece nefes alırsınız. Dış koşulları yaratan içimdeki parçamı iyileştirmesi için, sevginin ruhunu yardıma çağırdım.
Hayatındaki herhangi bir şeyi değiştirmek istediğinde bakacağın tek bir yer var: kendi için.
“İçine baktığında, bunu sevgiyle yap.”
Joe Vitale |
| |