Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-01-2008, 05:03 PM   #8 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥

shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Önce Ben Diyebilmek

canım benim..

aslında ben konusu bencillikle karışabilecek kadar yakın olduğu için tespitinde haklı olsanda
asıl ben konusuna yoğunlaşmamız gerektiğini yine kendi mesajında cevaplamışsın...

arkadaşın ile olan ilişkinde ki durumu göz önüne alalım onlar ben kavramında ki ince çizgiyi aşıp bencillik yapmaya başlamışlar..
sen bencilliğin olduğu alandan çıkıp önce ben deyip daha huzurlu birlikteliklere benliğinle birlikte yola çıkmışsın...

yardımlaşmak v.b konular ben yada bencillik kavramlarından ziyade toplumsal yardımlaşmanın ve insanlığın yaşadığının göstergesidir diye düşünüyorum..
karşılıksız yardımlaşmayı yapabiliyorsak hala ve dünyanın öbür ucundaki aç çocuk için endişelenip bir şeyler yapmaya çalışıyorsak bu içimizde ki sağlam ben likten kaynaklanır..
ama burada yine bir ben kavramı dvreye giriyor..
önce kendi ülkemizin yaralarını saralım ki (bu gruplaşmayı ben değil farklı ülke sınırları çizirek yıllaarrr önce yapmışlar)
dibimizdekiler yardıma muhtaçken bencillik uğruna reklam yapmayalım..

tıpkı herkes kapısının önünü süpürse bütün mahalle temiz olur hikayesi gibi..
bu bencillik değil benliğin sağlamlaştırılması.. ama dediğin gibi şişmiş egolarımızla
okunanları herkes kendine göre yorumlayıp benliği bencilllik olarak hayatlarına geçirip..
sonrada kişisel gelişimin pozitif düşünmenin fayda sağlamadığından şikayetçi oluyorlar..

bu günde benim çenem düştü bi dokunan bin ahh işitiyo..

ince bir konuyu bizlere hatırlattın kenny cim..
sağolasın.. super

sevgiler..