''ben'' kelimesini bencillik olarak düşünmüyorum..ancak kenny nin saptadığı nokta da çok doğru..
ben deyince aklıma bütün gelir benim..kendime yaptığım her iyililikten bütününde faydalanacağını düşünürüm..bu şekilde kendimi çoğunluktan sıyırmamaya özen gösteririm.tüm canlılara bir bütün olarak baktığım için sanırım..ben,kelimesine kendim olarak yaklaştığım gibi,çoğul olarakta yaklaşırım..birbirimizden ayrıcalığımız yokki..aslında benlikte bile,bizlik saklı..kişisel elbette bir takım değerlerimiz olacak,olmak zorunda da..ama bu kendini diğerinden üstün görmek demek değil..çünkü diğerinin de senin yapamadığın bir meziyeti var..yardımlaşma olayına gelince..önce kendimize yardım edelim derken..kendi düşüncelerimizi temizlemek anlamında.. bir değişim içindeyiz..şöyle düşünürüm..toplumda yaşayan herkez kendi düşüncelerini egolarından arındırmış olsalar..zaten diğerine yardım etme gibi bir gerekçe kalmayacak..toplumsal faktörleri kasdettmiyorum..doğal afetleride..zaten egolarından arınmış bir bedende bencillik kavramı olmayacağı için..yardımlar otomatik olarak yerlerine ulaşacaktır..çünkü benliğine ulaşmış ve bencillik olayını rafa kaldırmış her insan gönlünden gelerek karşılıksız çıkarsız kendini tüm yardım organizelerinde bulacaktır..benlikten kastedilen bu...tabi benim bakış açımla..zannetmiyorum ki başka insanların kasdettiğide başka bir yorum olsun..BEN olmak BİZ olmanın damlasıdır sadece...sevgi ve saygılarımla...