Merhaba,
Şuanda çok uykum olduğundan önceki yazılanları okuyamadım kusura bakmayın ama konuyada yazamadan geçemeyeceğim. Esmaül Hüsnayı bende çok severim. Ve cep telefonum , bilgisayarım, defterlerim v.s. dahil heryere yazmıştım. Sürekli belirli isimleri kendimce tekrarlıyordum. O andaki sıkıntıma veya isteğime göre seçiyordum. Fakat bir süre sonra bende ciddi sıkıntılar başladı. Öyle cinlenme tarzı şeyler değil yalnış anlaşılmasın. Depresyona girdim. Sıkıntılı ve sıkıntı veren günler yaşadım. 1-2 psikiyatriste gittim ama sıkıntım geçmedi. Antidepresanlar aldım onlarda kesmedi :) Ve buarada bir tv programında Mustafa Merteri gördüm. Birde ona gitmeye karar verdim. İlk seansta konuşurken Esmaül hüsna konusu açıldı ve yaptığım zikirlerden ona bahsettim. Birdaha bilinçsizce Esmaül hüsnayı tekrarlamamam için beni çokk ciddi bir şekilde uyardı. Benim ozamanlarki sıkıntımın ana kaynağı aşk olduğundan bir erkeğe aşkı vesilesiyle gerçek aşka varmış yazar bir bayana, sohbet edip rahatlamam ve aşkımı daha güzel bir aşka taşıyabilmem için yönlendirdi. Tabii hemen ziyarete gittim. Hem dini konularda derin bilgiye sahip bu bayan yazarın hemde Mustafa Merter'in çok sıkı tembihlemesiyle birlikte ben Esmaül Hüsnayı tekrarlamayı bıraktım. Ve içinde bulunduğum beni sıkan ruh halinden La ilahe illallah ara arada La ilahe illallah Muhammeden Resulullah diyerek çıktım. 1 hafta boyunca 70.000 kez söyledim. Salavatta getiriyordum. 1 hafta sonra beni hasta eden o hastalıklı aşktanda çok şükür kurtuldum. Ya da o benden kurtuldu da diyebiliriz. :)
Demem şu ki Esmaül Hüsna'yı bilinçsizce kesinlikle tekrarlamayınız. Cenabı Allah'ın güzel isimleriyle dua etmek ayrı , Esmaül Hüsna'dan belli isimler seçilerek sürekli tekrarlanması ayrı. Bu çok tehlikeli olabilir. Allah'ın isimlerini öğrenmek için hergün baştan sona okuyun, manalarıyla ezberleyin, . Ama lütfen yüzlerce, binlerce kez tek 1-2 isimi tekrarlamayın.
Benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar... Herşey gönlünüzce olsun.
İyi geceler... |