Alıntı:
GüLüCüK Nickli Üyeden Alıntı
İki büyük sorunum var ve bunlar üzerinde yoğunlaşmış durumdayım. Birincisi erkek arkadaşımın ailesinin karşı çıkması yüzünden ilişkimize ara vermek zorunda kalmış olmamız ikincisi artık senelerdir girmekten bıkıp usandığım ÖSS...
Nerelerde takıldığıma gelince. Adımları birebir uyguluyorum: Ne istediğime net olarak karar verdim. Yazıya da döktüm. Ve elbet bir şekilde olacağına inancım tam. Hatta tassavur yöntemiyle çoktan olmuş, başarmışım gibi davranıyorum ve ezbere değil gerçekten hissederek olmasına dikkat ediyorum...
Fakat şu tezahür aşaması kafamı kurcalıyor yani okuyup anladıklarımdan iki farklı sonuç çıktı: 1.si İste - inan - hisset - ve serbest bırak
2.si ise İste - inan - hisset - kendine sürekli hatırlatarak yoğunlaş
Eğer 1ise benim bunu yapma şansım yok sınavım için çalışmak zorundayım dolayısıyla çalışırken hedefim hep aklımda ki ben bunun daha yoğun titraşim gönderdiğini düşünmüştüm yanlış mıyım? Ayrıca ilişkim konusunda ne kadar üzülüp kafama taktığımı söylememe gerek yok okulu sınavı bile ikinci plana attırıcak kadar içime işlemiş durumda..
Ne yapmam gerektiği başka nasıl yöntemleri kullanmam gerektiği konusunda kararsız kaldım ve bu durumun uzun sürüp etkilemesine izin vermek istemiyorum. Fikirleriniz, deneyimleriniz benim için önemli belki paylaşmak yardımcı olmak istersiniz..
Ben artık buralardayım öğrenmem gereken çok şey var daha :)
Huzurlu mutlu kalın, şimdiden teşekkür ederim.. |
Değerli gülücük,
Yazını okurken farkettiğim bir kaç yere dikkatini çekmek istedim belki çalıştığın konularda faydasını görmene yarar.
İlki "elbet bir şekilde olacağına inancım tam" cümlesi ile "iki büyük sorunum var" cümlesinin birlikte kullanılması.
Olacağına inancın olan bir şeyi hala büyük sorun olarak tanımlamaya devam edersen çelişki yaratırsın, önce zihninde sonra bilinçaltında......
İkinci bir nokta var ki bu da; sıralamalarla ilgili benim görüşüm;
İnan - İste - Hisset - Aklına geldikçe istediğin sonucu almış olduğundan dolayı teşekkür et!
Ve tabii ki belirlediğin hedeflerine net tarihler koyman, bu hedeflere giderken hangi yolları izlemek istediğini belirlemen, belkide en önemlisi bu konularda -sonuca bağlı kalmadan- gereken eylemleri yapmak üzere harakete geçmen....
Sevgiler