Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2009, 10:58 PM   #16 (permalink)
hayatimdegisti
Administrators
Atakan Sönmez

Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute

Seminer ücreti olarak 80 tl nin yüksek olduğu söylenmiş bu ücretin 50 tl ye çekilmesi durumunda katılımın da daha yüksek olabileceği belirtilmiş.
Tabii ki bu da bir görüş.Ben de bu konuda görüşlerimi rakamlar ile bildireyim..

Seminer hazırlarken fiyat belirleme aşamasında verebileceğimiz en düşük fiyatı belirledik.
Ortalama olarak seminer sırasında kullanılacak otel kişi başı 20 tl aliyor.Buna yer ücreti çay kahve ikramlar ve projeksiyon cihazı dahil.
Bu durumda eğer 50 tl belirleseydik geriye kişi başı 30 tl kalacaktı.

Seminer için diğer illere gidiyoruz zaman zaman orada kaliyoruz.Yol ve konaklama masrafı ortalama 5 kişi için 1000 ytl dir.

Seminer için tanıtım ve reklam yapiyoruz.Diğer sitelere bu reklamlar için odediğimiz ücret ortalama 150 tl dir.Geçen sefer bu seminerin reklamları diğer sitelerde sadece Ankara'lılara ortalama 700.000 kez gösterildi ve 1000 üzeri tıklama oldu.Seminer konusu 20.000 kez okundu.

Seminer için normalde sitede ücreti 50 ytl olan bir çalışmamı ücretsiz veriyorum bu çalışmayı her cd ye kopyalamak aralıksız pc başında 6 saatimi aliyor.Son seminer cd lerini gece 12 den sabah 6 ya kadar kayit ettim.Benim hazırladığım çalışma bir tarafa cd kapak masrafı da 80 tl

Katılım belgemizin bastırılması ücreti ortalama 100 tl

Zaman zaman kendi cebimizden harcadığımız ekstra masrafları saymıyorum.Gideceğimiz yerde o sırada araç yoksa taksi ile gitmek durumunda kalmak yada otel'de her şeyin eksiksiz olması için defalarca aramanın maliyetleri hiç aklınızda yokken çok da kullanmayacağınız ekstra takım elbise kıyafet vs gibi harcamalar yapmak gibi...

Ortalama 50 kisi gelse otel haric 30 ytl den 1500 ytl yapar.Oysa minimum masraflar sadece 1380 tl...Bu durumda 50 tl ye seminer yapılması bundan verim alınması mümkün değildir.Eğer fiyat 50 ytl olursa 150 kişi gelecek diye bir şeyde yok kaldı ki 150 kişilik eğitimden çok da verim alınamaz.En fazla 50 ytl olsa 10 kişi fazla gelir.

80 ytl eğitim yapıldığında ise verim daha yüksektir ve sizlerde emeğimize karşılık katkıda bulunmuş olmaktasınız.

Bizimde amacımız bu erğitimleri daha ileri noktalara taşımak.Başka konularda eğitimler alarak bunları sizlele paylaşmak.
Benim almak istediğim bir eğitim var ücreti 2000 tl...Özlem hn 'ın almak istediği bir eğitim var ücreti oldukça yüksek.

Seminer düzenlemek aynı zamanda stresli.Öyle zamanlar oluyor ki son haftaya kadar 10 kişinin geleceği kesin olabiliyor.Son hafta bir anda 40 kişi daha kesinleştiribiliyor.
Yani otele sayı bildirmek ve mahcup olmamak gerekirse sayıyı fazla söyleyip çıkabilecek ekstra maliyetleri üstlenmek gibi bir çok detay var.

Her otel de aynı yaklaşımda olmayabiliyor.Şu sözleşmede yazmıyor olmaz,masa koymayız ekstra su içildi şu kadar para isteriz gibi konular geçebiliyor

Elbette bizde isteriz semineri 50 tl yapalım ancak oteller bile kişi başı sadece çay kahve kurabiye vermek için 25- 30 tl isterlerken bu kapsamda bir eğitim için verilebilecek minimum ücret bu şekilde yani 80 tl olarak belirlenmiştir.

Benim bütçeme göre bu ücret yüksek denilebilir bu kişiye göre değişir ancak içeriğe göre verilen dökümanlara cd'ye ve emeğe zahmete göre bu ücret yüksektir denilemez denilmemeli.
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla