Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2009, 04:26 AM   #33 (permalink)
ismira
Yüzbaşı

ismira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to behold
Question

Alıntı:
Attilax Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Atakan bey bu yeni mp3 lerden olumsuz kelimeleri cümleleri çıkardığınızı söylemişsiniz bende o yüzden bunlarla dinlemeye başlayacağım.

indirdim dosyaları yalnız dosyanın içinde word dosyası olarak mp3lerin içeriği var ,içeriği okudum negatif cümleler değişmişmi acaba diye
ama çoğu negatif cümle duruyor
örn:
Artık kendin hakkında o kadar da fazla kafa yormayacaksın ve karşına çıkan sorunların seni durdurmasına izin vermeyeceksin. Şu andan itibaren, karşına çıkan bir sorunu bir meydan okuma olarak, her zorluğu üstesinden gelmen gereken bir sınav olarak göreceksin… bunların tümünü… her yönden… çok daha fazla olumlu bir yaklaşımla ele alacaksın…

Bu derin uyku süresince kendini çok daha güçlü ve sağlıklı hissediyorsun. Kendini daha dikkatli, daha uyanık, daha enerjik hissedeceksin. Kolay kolay yorulmayacaksın … kolay kolay halsizlik hissetmeyeceksin. Cesaretin kolay kolay kırılmayacak… moralin kolay kolay bozulmayacak. Her geçen gün... etrafında olup bitenler ne olursa olsun, uğraştığın şey her ne ise, o işle daha yoğun ilgileniyor olacaksın… düşüncelerinde sürekli kendinle uğraşmayacaksın. Bundan böyle karşılaştığın zorlukların üzerinde fazla durmayacaksın… dikkatini sadece yapman gereken işe vereceksin ve kendin hakkında çok daha az endişeli olacaksın. Zihnin kendinle ve duygularınla çok daha az meşgul olacak. Her gün… sinirlerin daha güçlü ve daha sakin olacak. Zihnin daha dingin ve açık olacak… duygu ve heyecanlarının kontrolün altında olduklarını giderek daha fazla hissedeceksin….. daha sakin… daha huzurlu olacaksın. Çok daha az endişeli olacaksın… ruhun daha az çalkalanacak… çok daha az korkuya kapılacak ve çok daha az kaygılanacaksın… kolay kolay canın sıkılmayacak.

Acaba bu eski içerik mi? yoksa yeni içerikte bu olumsuz kelime ve cümleler olumlu olarak değiştirildimi pek bişi anlamadım ?

Ben de aynı görüşteyim. Hatta bence önceki metinden daha negatif olmuş cümleler.

Önceki metinde “çok daha az bitkin hissedeceksin. Cesaretin cok daha az kırılacak…” gibi cümleler var ve bunlardaki mesaj gittikçe daha az bitkin olmak, gittikçe cesaretin daha az kırılması..Yani negatifin daha aza indirgenmesi söz konusu.

Oysa,
Kolay kolay yorulmayacaksın … kolay kolay halsizlik hissetmeyeceksin. Cesaretin kolay kolay kırılmayacak… moralin kolay kolay bozulmayacak. (Kolay kolay yorulacaksın… kolay kolay halsizlik hissedeceksin.Cesaretin kolay kolay kırılacak…moralin kolay kolay bozulacak) mesajını veriyor.

Bu kurgudaki diğer cümleler de keza aynı.

Önceki metinde negatif olan sadece;
"Yeteneklerine çok daha fazla güveneceksin …başarısızlıktan korkmadan… sonuçlardan korkmadan… lüzumsuz kaygılara kapılmadan… hiçbir şeyden tasa etmeden." cümlesi.

Onun yerine örneğin,

Yeteneklerine çok daha fazla güveneceksin… sonuçlarla ilgili korkulardan uzaklaşıp… endişeyi bırakarak… Başarıya inanarak…

Gibi bir cümle olsaydı daha pozitife odaklayıcı bir değişiklik yeterliydi bence.

Esasen değişikliğin hiç gerekli olmadığını, çünkü genel anlamın yeterli olduğunu yazıyor Atakan Bey.

Ben bunu anlamış değilim. Anlamam gerekiyor mu? Bana göre evet. Neticede bilinçaltımıza telkin alıyoruz. Ayrıcakafamın içindeki soru işaretlerinden de rahatsız oluyorum. Bu nedenle anlamadığım ve daha önce kendisine ilettiğim soruları burada ilgili, bilgili herkese yöneltiyorum:

-Bilinçaltının muhakeme yeteneği var mıdır?Uzun veya kısa metin yorumu yapabilir mi?
-Yoksa somut önermeden mi anlar? Bilinçaltı fiile odaklı değil midir?
-Uzun metinde negatifi pozitife nasıl çevirebiliyor? Böyle bir yorum yeteneği var mıdır? Bu daha çok bilincin yapacağı türde bir iş değil midir?.
-Bilinçaltı her söyleneni emir olarak alıyorsa aynı anda verilen zıt önermelerde ne yapar? Negatifi atıp pozitifi mi alır? Böyle bir seçim yapabilir mi?
-Zıt önermeler birbirini çökertmez mi?
-Bu metinde olan negatif cümle kurgusu diğer telkin içeriklerinde niye yok?
-Bu telkini dinleyenlerin olumlu bildirimlerinin nedeni, başta ve sonda konulmuş olan mutluluk telkinleri olabilir mi?
- Basılan kitapta yer aldığı söylenen telkin metni ego güçlendiricinin hangi versiyonu?
-Bu uzmandan karşılaştırmalı görüş alınıp bizlere açıklama yapılamaz mı?(Atakan Bey'in deneyim ve birikimlerine güveniyoruz elbette, ancak bu son içerik tartışma götürür halde)

Bu kadar soru işaretine yol açıyorsa üzerinde tartışmayı haketmiyor mu sizce de?

Sonuç olarak hepimiz seçimlerimizde özgürüz. Hangisi bize daha uygun gelirse onunla devam ederiz.Ben şimdilik eski versiyona döndüm.

Ancak soru işaretlerinden kurtulmamız için değerli paylaşımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

ismira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline