Alıntı:
alestason Nickli Üyeden Alıntı
bu konuda benim paylaşmak istediğim ve öğrenmek istediğim bir kaç şey var mert bey.
sorularla hayatımı değiştirmeye çalışanlardanım.
bu yöntemi kolaylıkla uyguluyorum,örneğin para konusunu ele alacak olursam bende oluşmuş blokajları keşfedebiliyorum bu yolla.
ancak benim problemim şu yanlış inançlarımı buluyorum bunların benim yolumu kapattığını biliyorum ama bunun yerine daha olumlu düşünceler koyamıyorum.
mesela;para kazanmanın zor olduğu bunun için çok çalışmam gerektiği gibi bir inancım vardı bunu bahsettiğiniz yöntemle buldum.
gün içindede sık sık para kazanmanın kolaylığını kendime telkin ediyorum ama buna tam olarak inanmadığımı hissediyorum.
bunu herkes yaşıyormu bilmiyorum.
bu sadece para konusunda böyle değil hayatımın diğer alanlarındada bu gibi şeyler yaşıyorum.
sorunu bulup çözümleyememek biraz saçma biliyorum ama bana önerebileceğiniz bir şeyler vardır umarım. |
Selamlar Alestason,
Öncelikle koçlukta öneri yoktur ya da tavsiyeler, çünkü koçluk sistemini diğerlerinden ayıran en bariz özellik kişiye özel olmasıdır.
Kimsenin öneri ve tavsiyelerle bir yere varmadığı ve ancak onlardan ilham alarak zaman içinde kendi yolunu geliştirdiğide cabası.
Ancak bazı araçlar verebilirim, bahsettiğin durumları aşmak için bazı soru örnekleri yukarıda var zaten, ancak bir daha üstünden geçelim senin durumuna özel olarak;
Para kazanmanın kolay olduğunu sık sık kendimize telkin edebiliriz, ancak hala bir takım dirençler ya da eylemsizlik nedeniyle size göre zor yollardan para kazanıyor olabilirsiniz. Bu da bir çelişki yaratır zihinde, ve zihin de doğası gereği bulduğu probleme yapıştığı için sürekli içten zıt telkin verir. Para ve bolluk konusunda dinlediğiniz telkinler ve olumlamalarınızın yanında, bunu hayatınızda yaşadığınız alanlara odaklanmanızı sağlayacak sorular kullanabilirsiniz;
Parayı kolayca kazanıyorum çünkü; ......
Parayı kolayca kazandığım dönemlerde hangi farklı bakış açılarım vardı?
Parayı rahatça ve keyifle kazanabileceğim yollar nelerdir?
Para kazanırken kendimide ifade edebileceğim - kim olduğumu - alternatif işler nelerdir?
Parayı zahmetsizce kazanan kimleri tanıyorum ve benim yapmayıpta onların yaptığı neler var?
bu örnekleri çoğaltabiliriz, bunlar genel olarak kullanabileceğimiz bakış açıları.
Ayrıca bir eylem planı belirlemekte yararlı olacaktır....
Son olarakta beğenen herkezin kullanabileceği bir oyun başlatalım; KAZANÇ OYUNU
Bu oyun şöyle oynanıyor;
Her gün birtakım harcamalarımız oluyor ve belli harcama alışkanlıklarımız var.
Ancak bunların alternatifleri de mevcut( Ör: Dolmuş yerine otobüs ya da taksi yerine dolmuş, starbucks yerine kahve dünyasında içilen kahve v.b) ya da standart harcamalarımızla ilgili hayatın sunduğu sürprizler ( Ör: Bir arkadaşımızın yemek ısmarlaması, ihtiyacımız olan bir şeyin hediye olarak gelmesi v.b.).
İşte bu oyunda bir deftere bu kazançlarınızı not alıyor ve gün sonunda kazancınıza bakıyorsunuz.
Taksiye binmek yerine dolmuşla gidiyorum 10 tl.
Arabamla gitmedim taksiye bindim 25 tl + trafiğe ve hava kirliliğine karşı katkı
Kahve yerine çay 3 tl + kahvenin zararlarını tolere
Temel mantık tasarruf etmek değil, alışkanlıklarınızın -parasal nedenler haricinde- tercih etmediğiniz daha pahalı alternatiflerine nazaran kazançlarınız....
Kazançlarınıza odaklanma ve paranın ne kadar kolayca kazanıldığına örnektir.
Sevgiler Mert