Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2009, 08:26 AM   #35 (permalink)
Bilge İnan
Moderator

Bilge İnan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,425
306 Mesajinıza toplam 1,979 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud ofBilge İnan has much to be proud of

Merhaba sevgili Murat...

Buradaki arkadaşların tavsiyelerini mutlaka dinle çünkü ya çoğu bu konuda değilse bile, çeşitli konularda kendine güvensizlik aşamalarından geçmiş ve sonuca ulaşmış insanlar ya da Merto gibi bu işin profesyonelleri :) . Ben profesyonel değilim ama bir kadın olarak benim de sana bir kaç naçizâne önerim olacak.

Sana ruh güzelliği daha önemli vs. gibi şeyler söyleme niyetinde değilim çünkü sana epey saçma gelecek. Ama sana şu kadarını söyleyebilirim ki, bir erkekte kadını etkileyen şey karizmasıdır. Hiç bir kadın sadece yakışıklı olduğu için biriyle beraber olmaz, olsa bile eğer o adam boşsa uzun sürmez. Bir kadının en çok dikkat ettiği şey o erkekte bulunan başarılardır. (Başarıdan kastım mezun olduğun okul, cebindeki para vs. değil.) Toplum içinde gururla, bu benim sevgilim, diyebileceği birini arar kadın.

Karizmanın olmazsa olmazı kendine güvenmektir. Boş boş aynaya bakıp insanın kendine güvenmesi o kadar da kolay bir şey değildir, kabul ediyorum. Ancak, şu yakışıklılık meselesine harcadığın enerjiyi biraz özelliklerine harcasan çok güzel sonuçlar elde edeceğine eminim. Artı, aynada kendini güzel görmenin yolu kendini sevmekten geçer. Şu anda somut sebepler aradığının farkındayım bunu yapabilmek için. O halde hayatındaki başarıları artırmanın yoluna bak. Neyi başarsan kendini mutlu ve havalı hissedersin mesela? İçsesin sen ne yaparsan "Yürü be koçum, kim tutar seni!" diye haykırır? Düşün ve uygula... Eğitim düzeyini ya da işini bilmiyorum ama atıyorum, yabancı dile ağırlık ver. Çalıştığın işte en başarılı olmak için neler yapabilirsin bunu araştır.

Profesyonel bir erkek ol. :)) Yani, kadınları araştır, nelerden etkilenirler, ne yaparsan sana aşık olurlar... Ama bunu onları kendine aşık etmek için değil, kalıcı davranış biçimi olarak benimsemelisin. Bir ortamda yaptığın bir hareketle farkında olmadan öylesine etkilersin ki bir kadını, buna sen bile inanamazsın. İleri görüşlü, modern ama yeri geldiğinde kadınını kıskanan ve sahiplenen bir imaj kadınların en çok etkilendiği şeylerden biridir ayrıca.

Bir kadının karşısında asla ezilip büzülme. Çünkü biz kadınlar, her ne kadar inkar etsek de erkeğimize güvenmek isteriz. Ne kadar başarılı, güçlü olursak olalım, içgüdüsel olarak korunma ihtiyacımız vardır. Kendinden emin olmayan bir erkek beni hiç koruyamaz, değil mi ama? :)

Bunun da bir dengesi var tabii ki, sana ait olmayan havalı bakışlar, ben kendime güveniyorum diyen kaba davranışlar da kadınların senden anında uzaklaşmasına sebep olur.

Moda dergilerini karıştır biraz, kendine tarz yarat. İlk imaj çalışması için şehrin en iyi kuaförüne git gerekirse, senin için en iyi tarzı belirlemene yardımcı olacaktır. Daima temiz ve bakımlı ol, çok pahalı olmayan ama sana çok yakışan bir parfüm kullan. Asla ter kokma. İnan bana Brad Pitt bile leş gibi ter kokuyorsa bir kadının gözünde o artık bir yaratıktır.

Herşeyden önemlisi, kendine böyle hakaret etmeye devam ettiğin sürece yüce Yaradan' a da hakaret ettiğini unutma. :) Ağzından O' nun hakkında yanlışlıkla kötü bir söz dökülse hemen "tövbe Allah' ım, affet Allah' ım" demez misin? Peki neden hergün O' nun eserini yani kendini küçümsüyorsun? :) O, her birimizi çok özel yarattı. Her birimizin içinde O'nun özellikleri mevcut. Kimimize güzelliği, kimimize zekasını, kimimize yeteneklerini, kimimize bilgeliğini fazladan vermiş hepsi o. Sana fazladan verdiği özellik ne acaba? Senin yerinde olsam bunu bulmaya çalışırdım.

Ve bu süreç içinde telkinleri asla ama asla ihmal etme, forumu oku sürekli. Ben sanki yıllardır buradaymış edasıyla konuşuyorum belki ama inan bana bir haftada gerçekten hayatım değişti. :) Senin neden değişmesin ki?

Farkındaysan çoğumuzun fikirleri ve naçizâne tavsiyeleri aşağı yukarı aynı. Hepsi de kendine ve en önemlisi Yaradan' a güvenmekte birleşiyor. O' na güven, yeter. :)

Güç seninle olsun. Sevgilerimle.

Melda.
Bilge İnan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla