Bu hayat senin farkında mısın?
Hiç birşey için acelen yok. Bi yerlere yetişmen gerekmiyor. Değişmek için bir geri sayım sayacı işlemiyor senin adına. Hiçbir şeyin birden olması gerekmiyor. Sindire sindire yaşa değişimini.
Yatıp uyumak mı istiyorsun, yat uyu o zaman. Ama kendine de deki; şu an seninle yüzleşmiyor olmam demek ileride yüzleşemem anlamına gelmez. Sadece biraz güç toplamam gerek de. Yaptığın şeylerin farkında ol yaparken. Yatıp uyumayı bir şeylerden kaçmak saklanmak olarak değil, güç toplamak olarak gör. Dışarıya çıkıp gezip dolaşmayı herşeyi halletmek olarak değil, zihninin açılması olarak, içine dönüş yolculuğunda ufak bir mola yol tayini olarak gör.
Her şeyin senin istediğin gibi olmasını istiyorsan o zaman buna göre davranman gerek. Arada bir hepimizin elinden kaçıyor o ip. Bak 10 dakika önce bir sinir küpüydüm ben mesela, öfkelendim, söylendim. Peki ne oldu? Konu halloldu mu, hayır. Yine iletişime kapatarak kendimi kabuğuma çekildim, bensiz de olur diyerek. Kim duyuyor öfkemizi bizden başka? Uzaklaştığın çevren, ailen değil bu şekilde davranarak kendinsin bunun farkına var.
Değişmek ve iyi olmak istiyorsun, buna inanıyor musun bu halde. Kendine acı çektirmekten hoşlandığın için ya da insanlar kendilerini suçlu hissetsinler diye mi miden kazınır halde yemek yemeden duruyorsun. Aç bakalım gözlerini şimdi. Önce bir şeyler atıştır, vücuduna saygılı ol. sonra yatıp uyumak istiyorsan uyu.
Bu hayat senin, nasıl yaşamak istiyorsan o şekilde davran hayata.
__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? |