Alıntı:
studiofix Nickli Üyeden Alıntı
Gerçekten çok teşekkürler Sevgili Stromguard
o zaman şöyle düşünsek; mesela falanca şeyi istiyorum diyip kafaya takacağımıza, şuna ihtiyacım var ihtiyacım olduğu için de benim olacak diye düşünüp kasmayı bırakmak etkili olabilir mi?
Rüyadan Uyanmak adlı kitabı bugün aldım, vipassana meditasyonunu da hemen öğreniyorum |
Eğer gerçekten isteme halinden kurtulduysan, herhangi bir ihtiyaç belirtmene yada söylemene dahi gerek yoktur. Belirttiğin şu ifade "şuna ihtiyacım var ve ihtiyacım olduğu içinde benim olacak" ifadesi zaten arzulardan henüz kurtulmamış olmanın işaretidir. Bu cümlede arzu yerine ihtiyaç kelimesi kullanılmış ama altta yatan duygu yine arzu. Dolayısıyla mesele kelimeyi değiştirmek değil, bütün duyguyu değiştirmen gerekir.
Arzulardan kurtulduğunda zaten neye ihtiyacın olduğunu içindeki arınmış olan akış yansıtır ve onlar senin karşına çıkar. Sana da şükretmek, şükrünü arttırmak ve iç aleminin temizliğini muhafaza etmeye devam etmek düşer.
Bu arada önemli bir dipnot daha belirteyim, eğer bu çalışmaları.. bütün ihtiyaçlarım karşılansın diye yapacaksan, temel baştan yanlış kurulmuş demektir.. Sen yine o zaman arzularını başka yoldan elde etme hırsıyla bu çalışmaları yapmaya başlamışsın demektir.. Bu çalışmaları yapmanın doğru temeli şudur: "Bütün isteklerden arınmak, tamamen özgürleşmek." yani kısaca maddi menfaatler elde etmek değil.. Sevgiler.