merhaba fnddrn,
Ben olumsuz duygularla başetmek için iki yöntem kullanıyorum. Mutlaka daha etkin ve kalıcı yöntemler vardır, üstatlar daha iyi bilirler, benimki şöyle,
Birincisi yüzeysel PEAT yöntemi uyguluyorum. Olumsuz duygular içinde olduğumda aku noktalarına iki parmağınla dokunarak derin nefes veriyorum. Birkaç tur atıyorum ve gerçekten de olumsuz duygudan kurtuluyorum..Gerçektende o anda hissettiğim olumsuz duygudan bağımı koparıyorum. PEAT yöntemini siteden ve kitaptan öğrendim.
İkincisi ise Zero Limit isimli kitaptaki Ho'oponopono yöntemini kullanıyorum. Olumsuz duygu içinde olduğumda, bu duyguya ve bedenimde hissettiğim ( genellikle duyguyu üst bedenimde, göğüs kısmımda hissediyorum) bölgeye veya organa SENİ SEVİYORUM, TEŞEKKÜR EDERİM diyorum. Ve kısa sürede olumsuz duyguyu temizliyorum. Bu Kitap hakkında bilgi Kitaplar bölümünde mevcut..
Ve son zamanlarda şunu farkettim. Eskiden olumsuz duygunun zihinden atılması gerektiğini sanırdım. Oysa bedenden çıkartılmadan o duygudan kurtulamıyorsun. Bende yavaş yavaş öğreniyorum işte. Bunlar bana kolay gelen ve işe yarayan yöntemler. Sanırım herkesin yöntemi farklı farklıdır. Ben tüm bunları bu siteden öğrendim ya da öğrenmeye çalışıyorum. Ben de iyi ki bu siteyi tanımışım diyorum. SEVGİLER |