Ya ben kitabı okumaya başladım ama dünden beri bazı sorular kafamın içinde dönüp dolaşıyor. İsteklerden, arzulardan kurtulmak tam olarak nedir Allah aşkına. Mesela ben kitap okumaktan hoşlanıyorum. Boş bir zamanımda kitap okuma isteyebilirim. Bundan da mı özgürleşeceğim. Ya da benim ihtiyacım olmayabilir ama belki birini ziyarete gitmeyi seviyorum, ya da bilgisayarda oyun oynamayı veya başka birşeyi. Arzu ve isteklerinden arınmış bir insan modeli olabilir mi? Olursa o bir insan olabilir mi? Belki egom bu çatışmaları yaratıyor ama arzulardan arınmak tedirgin ediyor beni. Biri bana arzularından arınmış birinin nasıl biri olduğunu analatabilir mi? Çünkü bu siteye bile istediğim için giriyorum. İsteklerden arınmak sanki robot gibi yaşayıp boş boş mutluluk hissetmek gibi geliyor su anda bana.
Çekim yasası(genelde bu konuda başarısız olsam da) ile benim de daha önce kendime çektiğim şeyler oldu. Ama bu sadece maddi anlamda değil, kişiler çektim, olay ve durumlar çektim kendime. Bir bedel ödediğimi farketmedim. Nasıl bir bedel ödemiş olabilirm ki.
Kişisel gelişim, çekim yasası ile ilgili çok kitap okudum ve böyle bir kavram ilk defa karşıma çıktı. Kafam çok karıştı :(
Bir de, bu örneği daha önce de verdim ama ben öss'ye hazırlanıyorum. İstediğim bölümü kazanma arzusundan özgürleşirsem nasıl kazanacağım. İstemeyen bir insan nasıl çalışsın da başarılı olsun. Bu arzudan özgürleşirsem yatarım aşağı. Oh ne güzel kendimi de iyi de hissederim.(?) :(:( Ben en iyisi gidip kitabı okumaya devam ediyim. |