Kitabı okumadığımı belirtmiştim.Senin söylemek istediğini anladım; ama meseleye öyle bakmıyo büyük ihtimalle.Kitabı okuyan bir arkadaşım seni daha iyi aydınlatacaktır; ama şunu söyleyeyim; isteklerden,ihtiyaçlardan özgürleşmek demek ,gerçekte istediğin şeyi bulmak demek.yani ben bir laptop um olsun istiyorum diyelim.Bunu istiyorsam bu olur,ancak laptop um olunca başka bişiy istiycem,o olunca başka bişiy,... yani içimizde kaybettiğimiz mutluluğu ve huzuru, maddi şeylerde arama eğiliminin bitmesine yarıyor bu özgürleşme.Hani mutluluk mutluluk diyoruz ya, o mutluluk kendmizle ve evrenle uyum içinde olduğumuz zaman oluyor.Bahsi geçen özgürleşmeyi yaşamaya başlayınca;ilk durumundayken üniversitedeki istediğin bölümü,aslında istemediğini anlayacaksın belki de.veya gerçekten de istediğin bölüm o dur.Yanlış yoldaysan (ki yaşamaya başlayınca artık yanlış yola girmeyeceksin) doğruyu görmene, ve doğru yoldaysan da mutluluk içinde yine o yolda yürümeye devam etmeni sağlıyor bu özgürleşme.farkındalık :)
Kitabı okuyan arkadaşlarım,yanlışsam doğrusunu anlatacaklardır veya daha iyisini ;) yara bandı görevi yapayım dedim onlar yazana kadar.
Çekim yasasında bir bedel varsa bu da düşüncelerinin bedelidir.eh onuda biz yaratıyoruz, sorun yok.bedel filan yok yani.düşünürsün, inanırsın(sahip olduğuna), ve istersin.o da sana gelir.Ama bunu farkındalıkla yaparsın.Her mesajda yazacağım bunu sanırım.Paranın muadili gibi düşünülmemeli.zaten o zaman hissedrek istemek ve inanmak gerçekleşmeyeceği için olmaz.
Sevgiler :) |