Bak dostum ben sana anlatayım...Kitabı okumadım ama sorularından anlamak mümkün :)
Aslında yazar çok net açıklamış ama bu kitabı okuyanlar Echart Tolle'nin bi kaç tane kitabı var onları okumadan bu kitaba geçilmemesi gerektiği söylüyorlar İşin mantığını kavrayamayanlar için... herneyse ben sadece anlatmaya çalışayım;Şimdi istek farklı bişeydir,arzu farklı bişeydir amaç çok daha farklı bişeydir...Çok insan para kazanmayı ister yada umut eder ama kaç kişi zengin? yani burada istek ten kasıt hoşuna giden şeyleri yapma değil-dikkat et birşey istemeyen insan yoktur...herkes bişeyler ister,kaç kişi istediğine sahip oluyor?bunların hepsi arzulamadır ümit etmektir,burada senin belli bir bilinçlilik boyutuna ulaşman isteniyor yani daha net açıklıyayım...diyosun 500 bin tl kazanmak istiyorum,bunu hangi insan arzulamaz?yada istemez?bütün insanlar ister arzualr bunu ama sen arzulamayacaksın sen bunu çekeceğini bileceksin,inanacaksın ve emin olacaksın... Bir rally yarışını bütün sürücüler kazanmak ister ama sadece bi tanesi kazanacağına inanır...bilmem anlatabiliyormuyum :) Bir bedel ödediğimi farketmedim
Çekim yasasında ve hayatta kesinlikle hiçbirşey bedelsiz elde edilemez...Bu çok önemli bir kuraldır...ama burada bedel den kastedilmek istenen,bir eylem yapmaktır yani şöyle diyelim canın yiyecek birşeyler istiyor değilmi...onu çektin annen evde pişirdi istediğin şeyi ve seni yemeğe çağırdı...işte onu yiyebilmen için bir bedel ödemelisin,gidip,masaya oturup,eline çatalı alıp onu yemelisin...burada bedelden kasıt sırtında taş taşımak değildir,isteğinin sana geldiğinde harekete geçmektir.... Kitapta dediğine göre bu tür inançlar, düşünceler hep egonun hileleri Gerçek farkındalıkta düşünce yoktur gibi bir şey diyordu.
Evet,burasıda çok güzel...İster başarabileceğini düşün ister tam tesrsini ikisinde de sen haklı çıkarsın...Şimdi yaşadığımız hayat gerçek değil bir oyun...Düşünce ve ego kavramları biz insanlara özel birşeydir tanrı egosal yada düşünen bir şeydeğildir...Yani öbür tarafta burada yaşadıklarına pek rastlamayacaksın...Hiçbir insan tanrının nasıl birşey olduğunu düşünemez çünkü buna dair bilgi beynimizde yoktur(verilmemiştir)einstein der ki tanrı zar atmaz...niye bunu diyorum şu anda yaşadıüımız hayat bir oyun zaten ne düşünürsen düşün hepsi yalan asıl gerçeklik burası değildir ve ego da buna dahil...ama bu şu anlama gelmiyor sen başabileceğini düşünüyorsun fakat bu yalan başaramazsın anlamına gelmiyor...başarabilirsin ama sadece oyunu bitirmiş olursun...örnek olarak araba yarışı oynuyorsun bilgisayarda ve yarışı kazandın amacına ulaştın sevindin(araba oyunu şimdiki hayat) fakat gerçkete yarış yoktur...gerçekte sen bilgisayarın başındasındır...yani yarış bir yalan bilgisayarın başında olman bir gerçek...Bu bir örnekti...burada yarış şu anda yaşadığın hayat(dikkat et gerçek değil)oyunu oynamanda gerçek hayat(bu da ölümden sonrası) umarım anlamışsındır...
__________________ -Want 2wi N- ÖNYARGILARI YIKMAK ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA DA ZORDUR - PROF.DR ALBERT EINSTEIN |