Kitabı ben de okudum ve anlık değişimler inanılmaz. Özellikle iş hayatında çok işime yaradı. Sebebini bilmediğim ama beni bir şekilde rahatsız eden herşeye uyguluyorum ve etrafımdaki insanlar ben arındıkça arınıyor. Öfkeli olanlar daha sakin ve dingin, paylaşmayanlar daha paylaşımcı oldular. Bense sadece bir köşede oturup sırıtıyorum:) Yalnızca çok ufak bir detay var söylemeden edemeyeceğim. Eğer birisi size bir derdini anlatıyorsa, o anda bu cümleleri içinizden söylemeye başladığınızda karşınızdaki kendisini dinlemediğinizi veya anlattıklarını önemsemediğinizi düşünüyor ve dile getiriyor. Sizde anda kalamayıp sohbetin detaylarını kaçırıyorsunuz, pek hoş olmuyor neticede. Sizlere tavsiyem sohbet bir şekilde sona erdiğinde bu metodu uygulamaya başlamanız. Bu metod tam bir eylemsizlik halinde gerçek eylem! Mutlaka deneyin çünkü diğer birçok arınma yönteminden kesinlikle çok daha basit. Kitabı okumuş olmama rağmen ana hatlarını özet olarak geçtiğin için sevgili ismira sana; ve kitapla bizleri tanıştırdığı için sevgili Mümin'e çok çok teşekkür ederim.
Bu arada yukarda bahsettiğim gibi anlık değişimler gözledim ancak yine de bilinçaltımızın çok zor ikna olduğunu düşünürsek birkaç tekrarla bilinçaltının böyle bir mesajı hem de uyanıkken nasıl içselleştirdiğini pek anlayabilmiş değilim. Bu konuda fikri olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Ayrıca kitapta bahsedildiği gibi çok ağır problemlerde tekrar çok önemli. Normalde sakin olan bir insanın anlık bir öfkesini birkaç tekrarla halledebiliyorsunuz, ama ağır vakalarda (örn.ezelden beri öfkeli olan biri, ağır ruhsal sorunları olan biri, doğumundan bu yana türlü türlü felaketlerle kucak kucağa yaşamış biri vs.) mutlaka uzun uzun tekrarlar gerekiyor.
Sevgiyle kalın... |