Alıntı:
studiofix Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Cem olaya bu açıdan bakmamıştım hiç,bedel ödemek demek illa elde ettiğimiz şey için bir üzüntü yaşamak veya sonrasında hayal etmediğimiz bir senaryo ile karşılaşmak mı diye düşünmüştüm..
Evet bedel ödemek harekete geçmek olabilir,harekete geçme zorunluluğu..Kılını kıpırdatmadan birşeyi çekemezsin yasası..Umarım öyledir..
Fakat yine de Stromguard, sen bu konuda ne düşünüyorsun? Cem'in bahsettiği gibi midir sence bedel yasası denilen şey, yoksa farklı bir açılımı olduğuna mı inanıyorsun? Yanıtlarsanız çok sevinirim
teşekkürler hepinize... |
Dostum doğrusu benim söylediğim gibi zaten :) evet bedel ödemek zorundasın,yani kendinden birşeyler vermek zorundasın...Yani bedel ödemek acı çekmek demek değildir,fakat çok önemli bir detay var bazen bedel acı da olabilir...Bak La Fontaine ne güzel demiş,hiçbir zafere çiçekli yollardan gidizmez diye...Joe Luis der ki,herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez...evet bazen acı çekebilirsin ama bu acıyı buda bir bedeldir ama çok büyük işler yapacak olan insanlar genellikle acı çekerek bedel öderler...Kolay olarak gördüğümüz işlerde daha çok kendimizden birşeyler veririz...James Allen,büyük işler başarmak isteyen insanlar büyük fedakarlıklar yapmak zorundadır der...Bak mesela ben burada fikirlermi paylaşıyorum,kendimden birşeyler veriyorum ama bu gerçekleşecek birşeyin bedeli...Oysa hiçbirşey yazmayabilirimde ama yazma gereksinimi duyuyorum kendi düşüncemmiş gibi hissediyorum ama aslında ben burada bir katalizorümdür...senin için,Bu yazıyı okuyanlar için çalışıyorum çekim yasası böyle düzenlemiştir...Ama bununda bir karşılığı vardır az önce de dediğim gibi ben şu anda birşeylerin bedelini ödüyorum zamanımı veriyorum karşılığında birilerinden birşeyler alıcam...Belki ihtiyacım olan bir bilgi,kitap vs. herneyse...Harekete geçmek,etki tepki yaratmak bu eylemlerin içinde bulunmak yine bir bedeldir...fakat çekim yasası bunu düzenlediği için farkına varamayabiliryoruz...Anlaması zor olabilir :) Edison ampulu icat edebilmek için binlerce deney yapmıştır,gecelerce düşünmüşdür,karşılığında hayaline kavuşmuştur...