Bu kitap daha öncede imada bulunduğum gibi "TAM ÖZGÜRLEŞME ve AYDINLANMA" ile ilgili.. Saf bilinç durumuna ulaşmakta diyebiliriz. O yüzden forumlarda okuduğunuz ya da size hoş gözüken diğer bilgilerle çelişmesi gayet normal, bende önceki yazılarda bunları vurgulamaya çalışmıştım, zira kitapta anlatılan bu bilginin "Ne şiş yansın ne kebap. Ne yardan geçerim ne serden" modunda olanlar için zor olabileceğine işaret etmiştim. Dünyadan el etek çekmek kısmı ise "Evet kafandaki dünyadan seni tamamen özgürleştirmek için bunu yapmakta." Yoksa gündelik yapmak zorunda olduğun ve hayatına devam etmek için yapman gerekenleri yapman konusunda bir uyarısı yer almıyor. Para mı kazanman gerekiyo kazan, çalışmanmı gerekiyo tabiki çalışacaksın, fakat bunların yanında senin gündelik hayatında "gerçekten tamamen sana ait olan bir zaman dilimi olmalı diyor ve bu zaman dilimi ancak sen kendi bilincini farkındalıkla izlemeye başlarsan olabilir" diyor. Gereksiz faaliyetlerden kastettiği de şudur: Yapmazsan hiç bir kaybının olmayacağı ve şu an ölecek olsan hiç hayıflanmayacağın, boş kabul edilebilecek şeylerdir. Aydınlanmış bi adamın gözünden bakarsan, neredeyse gündelik hayatta yapılan bir çok eylemin bu kategoride olduğunu göreceksin, o yüzden kitap çoğu insan için zor bir kitap, bu yüzden harikulade bir kitap diyorum zaten :) Çünkü gerçeklerden bahsedersen, "bana göre, sana göre" değilde, tamamen "ortak" deneyim alanı olan "hakikatten" bahsedersen, çok ama çoookk insan bundan rahatsız olur. Çünkü egoların konfor alanına müdahale etmişsindir ve kimse o konfor alanına el sürdürmek istemez. Sevgiler. |