Şu hayat ne kadar tuhaf.Neyin ne zaman olacağı belli değil.Süprizlerle dolu.Hayatı güzel kılan da bu herhalde.hiç beklemediğimiz anlarda öyle şeyler olur ki bi bakmışsın everestin zirvesindesin çok mutlusun bi bakmışsın okyanasun en dibindesin nefes alamazsın.Düşünceler sürekli değişim içindedir.Herkes aslında eşit doğar.Ama farkı yaratan yaşadağı ortam,aile,eğitim ve olaylara bakış açısıdır.Kimisi utangaç büyümüştür örnek benim gibi yıllarca hedeflerinden uzak yaşar.Kimisi ailesi yüzünden kötü bir çocukluk geçirmiştir.Psikolojisi bozuktur kimseye güvenemez,kimisi aşk acısı çeker...vs ve kendine mutsuzluğu seçerler.Olumsuz bi durumda ders almak yerine kendine cezayı daha kolay bulurlar.Örneğin ben öyle bir kişilikteydim ki bana haksızlık yapıldığında hadi karşıyı kırmıyım diye kendimi ne hallere getirirdim.Ve bi türlü hayır demesini öğrenemedim.Hayat bir seçimdir.bunu şimdi daha iyi görüyorum.Neyi düşünürsen kendine onu çekersin.Ne demişler insan düşündüğü kadardır.Ben hayallerime zincir vurmuştum.Şimdi içimdeki beni görünce yerden taş aldım ve zincirleri kırmaya başladım.bu hemen olacak iş değil tabi ki.Biraz zaman alacak.ve hayallerim kendime güvenle beraber denizin dibine batan hayallerim yüzeye çıkmaya başladı.Şimdi ise karaya çıkarma zamanı geldi.Hayallerime gelince...(2 years later)
iki yıl önce bu siteye üye olduğumda o kadar umutsuzdum ki hayattan.Dibe vurmuştum.Hayat sanki bana karşı gibiydi.Ama sonradan baktım ki ben kendime karşıyım.Mutluluk beni bekliyormuş bende harekete geçtim.Bunda telkinlerin büyük etkisi oldu.İçsel sesimi duydum böylece.Sen bu değilsin neden kendini cezalandırıyorsun.neden mutsuzluğu tercih ediyorsun diyordu.Ve bu sese kulak verdim.Sürekli şikayetlerle mutlu olunmayacağını gördüm.Olumsuzu olumluyla değiştirdim.Olumsuzluk yine hayatımda olacaktı.Ama artık bunlara yüklediğim anlam farklıydı.Olumsuzluklar hayatta hep olacaktı.Olumsuzluklar olmazsa hiçbirşeyin belkide tadı olmayacaktı.Düşünsenize Hiçbişey yaşamadan başarısızlık yaşamadan başarılı olmuşsunuz.Başarının bir anlamı olurmuydu.Ya da mutsuzluk yaşamadan mutlu olmuşsunuz mutluluğun bir anlamı olurmuydu.Bakış açımı değiştirmekle başladım hayata.Çevremdeki insanları gözlemlerdim zamanında.Ben herşeyi gözümde çok büyütüyormuşum.Belki de geçmişte yaşadığım utangaçlığın verdiği birşeydi.Onlar da bizim gibiydiler.Tek farkları sorunları büyütmüyolardı.olduğu gibi davranıyorlardı,kendine güveniyolardı.Doğru veya yanlış.Şimdi güzel bir işim var.İçimdeki cevheri gördüm ve derinliklerine inmeye başladım.Ve indikçe mutluluğum daha artmaya başladı.İş ortamım tam hayallerimdeki gibi.İş bittiğinde sanki hiç çalışmamış gibiyim.Eve yorgun gitmiyorum.Güzel ve düşünceli bir eşim var.İkimiz birbirimiz için yaratılmışız derler ya bizimki de öyle.Herşeyi paylaşıyoruz.Evimizde huzur ve sevgi var.Yakında aileye bir kişi daha ekleniyor :)) baba olmak çok değişik bir duygu olmalı.Şimdiden hayal ediyorum eşim ben ve bebeğimiz güneşli bir günde sahilde geziyoruz bir bankta oturmuşuz deniz güzel mi güzel.Suyun sesi insana huzur veriyor.Ben türlü şeylerle bebeğimizi güldürmeye çalışıyorum çok komik oluyorum ki eşim gülüyor :)).Mutluluk bir bebeğin gülüşünde saklı.Onu gördükçe şükrediyoruz mutlu oluyoruz.İçim huzur dolu.Ha yakında bir de ev alıyoruz.Sevgi giren eve herşey giriyor.Başarı,mutluluk,para...boşuna dememişler her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır diye.yaşam devam ediyor tüm güzellikleriyle... |