Ynt: YEMEK TARİFLERİ Yoğurt Çorbası
Malzemeler
750 Gr yoğurt,
8 Su bardağı et suyu,
50 Gr margarin veya sıvı yağ,
2 Kahve fincanı un,
Yeteri kadar tuz,
1 Çorba kaşığı kurutulmuş nane(arzu edilirse).
Hazırlanışı
Yoğurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
Yoğurt tel karıştıcı ile çırpılırken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır.
Bir başka tencereye yağ ve un konur,tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak 1-2 dakika kadar kavrulur.
Sonra karıştırmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım azar azar katılır.
İyice yedirildikten sonra ateş artırılır ve çorba biraz kaynatılır.
Derin tabaklarda veya küçük kaselerde servis yapılır.
Afiyet Olsun |