Ynt: Tup bebek ilaclari Canım bu konuda uzman değilim sadece kendi yaptıklarımı anlatayım sana. Rahat bir koltuğa oturuyorum. Sırtım dik olacak şekilde. Ellerimi dizlerimin üstüne koyuyorum. Gözlerimi kapatıyorum. Bu arada kısık sesli sevdiğin rahatlatıcı bir müzikte fena olmaz. Normal nefes alıp veriyorum. Çok hızlı değil çok yavaş değil. Bütün düşüncelerimi nefes alıp verişime yönlendiriyorum. Ve göğüs kafesime odaklanıyorum. Hani hep iç dediğimiz yer varya üzülünce sevinince o duyguları hissettiğimiz yer. Hiç kıpırdamadan oturup nefesimi takip edip içime odaklanıyorum. Aklına bir sürü olur olmaz şeyler geliyor ama nefes alıp vermeni izledikçe onlarda kalmıyor ve gidiyor aklından. Zaten bir süre sonra sanki bedenin yokmuş gibi hissediyorsun. Birde içindeki o huzuru o ışığı gördünmü ki bu bir kaç saniye sürüyor belki ama kendini bambaşka hissediyorsun. Ben hamilelik dönemimde çok sık yapıyordum. Daha sonra kendimi kızlara kaptırdım unuttum. Bir kaç aydır yine başladım. Çok güzel bir duygu.......
Bu arada birkez daha belirteyim ben bu konunun uzmanı değilim bu benim uyguladığım bir metot. Lütfen meditasyon konusunda uzman arkadaşlar beni yanlış anlamasınlar.....
__________________ İnsan inandığına denktir;yapabileceğini düşündüğü kadardır. |