Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-03-2009, 05:11 PM   #16 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥

shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Arrow

merhabalar yasemincim..

kendine ve yaşamına verdiğin değer için tebrik ederim seni tatlım..

günlüğünün güzelliklerle.. senin ve sevdiklerinin mutlu haberleriyle dolmasını dilerim..

vücudunu dinleyerek sağlıklı beslenmek yolunda atmış olduğun bu harikulade adım için ne kadar
kutlasam az canım..

ufak bir hatırlatma daha yapmak istiyorum..
beslenme düzeninde minik bir değişiklik yemeklerden
sonra hissettiğin şişkinliği ortadan kaldırdığı gibi hedefine ulaşmanda dev bir adım atmanı
sağlayacak..

malesef özellikle türk kültüründe ve sonradan bizlere dikte edilmiş amerikan tarzı beslenmede
bizi yoracak şekilde yanlış besleniriz..

örneğin ciğer ve pilav ... makarna ve tavuk yediğini söylemişsin..

yemeklerini ayrıştır;
topraktan gelen gıdalar: nohut.. fasulye.. ekmek.. zeytin v.b

hayvandan gelen gıdalar : peynir.. tavuk.. balık.. et ürünleri.. v.b

sebzeler : salata için kullandıkların ve yeşil yapraklılar..

meyvalar..

meyveleri yemekten sonra yeme kesinlikle.. mutlaka aç karnına veya yemekten ez az bir saat önce ya da
yemekten az 4 saat sonra ye..

sebzeler nötr dür hem topraktan gelen hemde hayvandan gelen gıdalar ile birlikte yiyebilirsin..

hayvansal ve topraktan gelen gıdaları ise asla aynı öğünde tüketme..

örneğin: pilav üstü kuru fasülye ya da nohut çok güzel ancak biftek ve haşlanmış patates yada pilav
tamamen yanlış..

yemek yerken mümkünse su içme.. yemekten önce su iç.. sabahları uyanınca içtiğin suyu ise oda
sıcaklığında hatta birazcık daha ılık olarak içine bir kaç damla limon damlatarak tüket..

yediğinize içtiğinize de karıştım ya tam oldu

canım benim harika bir şekilde ilerliyorsun.. çok yakında senden tam da olmak istediğin gibi
oluşunun haberlerini alarak kutlamalar yapacağız..

yolun bizimle kesiştiği için yanımızda olduğu için sevgiyle kucaklıyorum seni..

her yeni günün yaşamını güzelliklerle doldurmasını dilerim..

sevgiler..