Merhaba.
Belki bazı arkadaşların tikleri vardır diye yazıyorum. Benim bir uzmandan aldığım basit ama çok önemli bir tekniği paylaşmak istiyorum.
Önceleri sık sık özellikle de heyecanlandığım zaman ileri geri sallanırdım. Hiç sabit duramazdım. Hiperaktif değilim. Sadece bunu bir tik haline getirmiştim.
Bir süre sonra, duramadığımı fark ettim.
![sevincli](images/smilies/w00t21.gif)
se vincli
Uyumadan önce bile sürekli sallanasım geliyodu. Hani bebekleri sallarlar ya aynı öyle...
Çok ilginç biliyorum. Şuan yazarken kendime gülüyorum. Ne yapayım alışkanlık olmuştu.Ama çok şükür geçti.
Yöntem şu:
Aklınıza ne zaman tikiniz gelse, ne zaman saatinizin kayışıyla, sivilcenizle, elinizdeki kalemle oynasanız, ayağınızı, bacağınızı ya da benim gibi tüm vücudunuzu sallasanız ( :) ) hemen kendinizi durdurun. Ve içinizden "Beynim bunu yapmamı engelle" diyin. Ne zaman yaptığınızı fark ederseniz, hemen durun. Sakın biraz daha devam edeyim demeyin. Bir süre sonra esrarengiz bir şekilde kaybolduklarını göreceksiniz.
UYARILAR:
1) Alışkanlıkların geçme süresi, beyninize bunu ne kadar kabul ettirdiğinizle doğru orantılı olarak değişecektir. Bu bir günde de olabilir bir haftada da.
2) Ne zaman bittiğini büyük bir ihtimalle fark etmemiş olacaksınız. Çünkü beyniniz bilinçaltınızdan o istemsiz hareketlere ait kodları silmiş olacak.
3) Her tik aynı değildir. Benim bahsettiğim bu yöntem, yeni başlayan ve kontrol edilebilen tikler içindir. Ama kekemelik gibi biyolojik rahatsızlığa dönüşmüş tikler için, mutlaka bir uzmana başvurmalısınız...
GEÇMİŞ OLSUN
SON BİR NOT DAHA
BUNU YENDİĞİNİZDE KENDİNİZİ TEBRİK ETMEYİ UNUTMAYIN
![alk67](images/smilies/emot112_msxlabs.com.gif)