Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-03-2009, 12:23 PM   #131 (permalink)
Merto
Site Yaşam Koçu
Mert Ölçer

Merto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,067
471 Mesajinıza toplam 3,964 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Merto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond reputeMerto has a reputation beyond repute
Question Cevap: Hedef belirleme üzerine !

Alıntı:
phantomm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eveeeet top ben deee:)

1.Erken kalkmaktan kastım 6-7 gibi uyanabilmek.İlk yarım saat ya da kırkbeş dakkada olumlamalar ve yoga yapsam, daha sonra dışarı çıkmak için hazırlanıp kahvaltımı yapıp yeni güne taptaze başlamış olurum.Dışarda işim,dersim olmadığında da sabah çalışabilirm derslerime.
2.Erken kalkmamı engelleyen şeyler;
-Hayata duyduğum isteksizlik,
-Yine aynı şeyleri yaşayacağım,derslere girip gereksiz şeyler dinleyeceğim, yapmak zorunda kalacağım sıkıntısı
-Bazen yapmam gerekipte yapmadığım şeylerin verdiği sıkıntı, yani mesela o gün için herhangi birşey hazırlamam gerekiyordu ve ben yapmadım, bunun sorumluluğundan o gün için yaratacağı sıkıntılardan kaçma isteği,
-Hava kötüyse hayatta kalkmak istemem,
-Uykumu almadıysam ki çoğunlukla ne kadar uyursam uyuyayım, dinç,uykusunu almış,tzelenmiş hissederek uyanamıyorum en büyük etken bu sanırsam,
-Depresif hissettiğim zamanlarda insanlardan,hayattan,sorumluluklardan kaçmak için iyice uykuya veririrm kendimi,
-Sabah uykunun herşeyden tatlı gelmesi, 5 dakika fazla uyku için o gün kazanacağım bi çok şeyden vazgeçebilirim sanırım:) Akşam hayalini kurarak yattığım o yoga seanslarım,yürüyüşe gidip kendini iyi hissederek dönmeler,güzel bir duşun getireceği tazelik hissi, herşey herşey uykunun kurbanı oluyor.O an ki bahanem de hep hazırdır:)''Ama uykumu alamazsam sersem gibi olurum,ruh gibi olurum,onları yaparken tat alamam zaten,uykuya da ihtiyacım varr..''
-

3.Hiç öyle zıplayıp kalktığım dönemlerim olmamıştır.Daha doğrusu oldu ama şöyle; ortaokul,lise dönemlerinde sabah annem uyandırırdı ''tamam 5 dakkaya geliyorum'' der geri uyurdum.Sonra her nasılsa o uykuda annemin hızla odama yaklaştığını hisseder,kızacağını bildiğimden yataktan şak diye fırlar formamı giymeyi yarılardım.Annem her geri gelişinde 'Niye ses vermiyorsun uyudun kaldın zannettim' derdi:) Mecbur olduğum için hergün 7 ila 7.30 gibi kalmak zorundaydım.Ama haftasonları 11-12 gibi ancak kalkardım.

4.Dediğim gibi o zamanlar annem sayesinde kalkabiliyordum.Ama hep isteksizce.Birşey yapmaya mecbursam eğer, biryere gitmek için birine söz vermişsem ve erteleyecek durumum yoksa,okul günlerinde zorla da olsa kalkarım.

Mesela, bazen güzel bir sabah kahvaltısı bana çok cazip geliyor.Sevdiğim şeylerle donatılmış bir masa,sevdiğim bir yiyeceğin kokusu burnuma geldiğinde, kalkıp direk kokuya giderim:)

O gün sınavım vb. varsa eğer heyecandan uyanır yatağın içinde dönmeye başlarım.Daha sonra baktım yeniden uyuyamıyorum heyecandan kalkıp hazırlanmaya başlarım erken vakitte.

Sabah yolculuğu yapacaksam yine heyecanlanır erken kalkarım.

Şimdi farkettim, iyi ya da kötü olarak heyecanlandıran birşey yoksa yataktan beni çekip almak zor.

Yine de bazen yapmak istediğim çalışmalar için kalkabildiğim gözlenmiştir.Ama bu tek günlüktür bilinir:) Ya da o kalktığım gün bile yatak beni o kadar güzel çağırır ki, o yüzümü yıkamış açılmış halimle geri döner uyumaya devam ederim.

5.Yapmaktan zevk aldığım şeyleri yapacaksam o gün heyecanla kalkarım.

6.Ben pasta börek yapmayı çok severim.Elim de bayağı yatkındır söylemesi ayıp:) Ya da farklı yemek tariflerini deneyip onları insanlara sunmak,güzel sofralar hazırlmak en keyif aldığım şeylerden birtanesi.Bunları yaparken şarkı söylerim.Temizlik yaparken de şarkı söylerim(ama bu keyiften değil,yaptığım şeyin farkına varıp yorulduğumu sıkıldığımı anlamayayım da bir an önce bitireyim düşüncesinden).

7.Erken kalkarsam daha zinde olurum;uyandığımda açılmak için geçen zaman da geçince akşam olmuş olmaz, yani günün her anını tam anlamıyla yaşarım,istediklerimi yapmak için daha çok zaman olur,ayrıca güne yeni başladığımdaki o tazelikle yaptığımdan daha verimli olur.Kendimi işe güce yaramayan,kalkmasını bile beceremeyen bir tembel olarak görmekten vazegeçerim ve bunu başarabildiğim için kendime güvenim bile artar.Daha sağlıklı olacağım, en azından böyle düşüneceğim de cabası.

8.Hazırlıklarımı geceden yaparım ya da önceki gün.Gece yattığımda herşeyi gözden geçirirm.Almam gerekenleri aldım mı almadım mı, yapmam gerekenlerin hangisini yaptım,sabah kalkınca yapmam gereken neler var tasarlar onları sabah yapacağım sırada bir liste yaparım kafamda.Erken uyumaya özen gösteririm.Ya da uyumasam da nasılsa yolsa uyurum düşüncesiyle sabah yataktan kalkmak zor olmaz.

Başka birşey için erken kalkacaksam, yine küçük hazırlıklar yaparım ama olayın benim açımdan önemli ve heyecan verici olmasına bağlı bu.Eğer ki o tarz birşey değilse herşeyi sabah yapmak üzere olduğu gibi bırakırım.

9.Okul varsa(tabi ders erken bir saatteyse, ki o zaman da zaten ancak derse yetişecek kadar erken uyanabilirim, başka birşey yapmaya hiç zamanım olmaz),ya da erken kalkmamı sağlayan diğer olağanüstü haller:) Tabi onlarda da bağlayıcı birşey olmalı.Mesela hastaneye gitmek için sabah erken kalkmam gerekiyorsa, hastaneye gitmeyip hastalığımla yaşamayı tercih ediyorum,çünkü gidip gitmememin sonucu sadece beni ilgilendiriyor.Bunun sonucunda benden başka etkilenecek kimse olmadığından gönül rahatlığıyla ertelerim.

10.okul günleri için
7.00 kalkış
7.10 yoga
7.50 ayna egzersizi ve olumlama çalışmaları
8.00 kahvaltı
8.15 dışarı çıkmak için hazırlanma

gibi..

Görüşmek üzere:)
Selamlar phantom,

5.Yapmaktan zevk aldığım şeyleri yapacaksam o gün heyecanla kalkarım. cevabın senin için çıkış noktası olabilir eğer gerçekten erken kalkıp verimli bir gün geçirmek istiyorsan.
  • Yapmaktan zevk aldığın neleri sabah programına koyabilirsin? Bunları 10 madde halinde yazıp 5 tanesini seçermisin lütfen.
  • "Farklı tarifleri deneyip insanlara sunmak " mecazını kullanarak kendine sabah yapacak nasıl farklı tarifler ve yenilikler bulabilirsin? Burada kastettiğim yemek değil ama. Örneğin ; Sabah erken kalkıp kendin için yaptığın olumlama ve yoga ya da başka çalışmalarla moral yüklenip dışarı çıktığında, yemeğe katıldığında lezzet katan baharatlar gibi, insanlara sıcacık gülümsemeler ve günaydınlar dağıtarak başkalarının hayatında fark yaratabilmek. Yaşlı bir komşu için sıcak ekmek ve gazete alıp kapısına bırakmak yoluyla onun gününü değiştirmek v.b. mecazlar.
8.Hazırlıklarımı geceden yaparım ya da önceki gün.Gece yattığımda herşeyi gözden geçirirm.Almam gerekenleri aldım mı almadım mı, yapmam gerekenlerin hangisini yaptım,sabah kalkınca yapmam gereken neler var tasarlar onları sabah yapacağım sırada bir liste yaparım kafamda.Erken uyumaya özen gösteririm.Ya da uyumasam da nasılsa yolsa uyurum düşüncesiyle sabah yataktan kalkmak zor olmaz.
  • Her sabah yeni bir yolculuk olsa ve sen her akşam bu yolculuğa hazırlanıp sabah erken kalksan bu seni heyecanlandırırmı?
  • Yaşamındaki her günü seni geleceğe taşıyan bir seyahat olarak görmeni ne sağlar?
  • Akşam hangi saatte yatman senin sabah zinde ve erken kalkmanı sağlar?
  • Özsaygını geliştirmek için ne tip çalışmalar yapmak istersin?
Kendini sabah kalkmaya ve sevdiğin - yapmak zorunda olduğunu düşündüğün değil ama - çalışmaları yapmaya motive etmek için yollar geliştirmek üzerine çalışabilirsin. Unutma her sabah erken kalkıp kendini mutlu hissettirecek şekilde vakit geçirerek iç doyumuyla güne başladığımızda yalnızca kendimizin değil tüm insanların hayatını etkileriz. O sabah gülümsediğimiz birisi az sonra kavga etmekten vazgeçebilir. Sıcak bir günaydınla karşılaşan bir diğeri önemsendiğini görüp çocuğunu yada çalışanlarını taciz etmekten vazgeçebilir.

Şu anda hangi telkinleri dinlediğini bilmiyorum, ancak listeni yeniden gözden geçirerek ego güven güçlendirici ve erken ve zinde uyanma telkinlerini özelliklede gece dinlemek üzere listene eklemeni öneririm. Telkin içeriklerine baktığında bunların ve hatta sosyallik artırıcı telkinin de senin - sana özel ama genel olarak değil - erken ve zinde kalkmana destek verecek olduğuna neredeyse eminim.

Tabii bu bahsettiklerimizin hepsi senin erken ve zinde kalkmaya olan gerçek istekliliğinle bire bir bağlantılı. Erken kalkmama alışkanlığını kendini sabote etmek için kullanmadığından emin olmalısın.

Son soru şu; Gerçekten ne yapmak istiyorsun ve ne yapmaya gönüllüsün?

Unutmayalımki; herkez sadece kendini değiştirerek dünyayı değiştirebilir.

Sevgiler MERT.

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

http://www.mertolcer.com/
http://www.facebook.com/yasamkocum
http://www.facebook.com/vizyongelistirme
Merto isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla